GENEL

Nevşehir’deki okulda Atatürk portresi ve İstiklal Marşı çerçeveleri hurdacıya satıldı

Nevşehir’de bir okulda Atatürk portresi ve İstiklal Marşı çerçevelerinin hurdacıya satıldığına dair iddiaların ardından harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Sosyal medyada da hızla yayılan ve tepki çeken iddialarla ilgili yapılan açıklamada ise olayına dli makamlara bildirildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Atatürk portresi ve İstiklal Marşı çerçevelerinin hurdacıya satıldığı iddiaları sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan ve Çardak Köyü İlkokulu’nda hurdacıya satıldıkları iddia edilen tablolarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

TABLOLAR HURDACIYA SATILDI İDDİASI

İYİ Parti Nevşehir Avanos İlçe Başkanı Gökçen Aker, bir okuldaki Atatürk portresi ve İstiklal Marşı çerçevelerinin hurdacıya satıldığını iddia etti. Söz konusu iddiayla ilgili sosyal medyada da görüntüler paylaşılmaya başlandı. Büyük tepki çeken ve sosyal medyanın gündemine oturan iddiayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti ve soruşturma başlatıldı.

‘MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZLE ÖRTÜŞMEYEN GÖRÜNTÜLER’

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesapları üzerinden Çardak İlkokulu Müdürlüğünce, Atatürk portresi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe tablolarının hurda olarak satıldığı yönündeki paylaşımların ardından konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Konuyla ilgili gerekli tüm tutanakların tutulduğu belirtildi ve ‘Bahsi geçen okulumuzun kullanıma açılacak olan bölümündeki malzemeler boşaltılırken oluşan, milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, tasvip etmediğimiz bazı görüntüler, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılmıştır.’ denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gündeme gelen konu hakkında güvenlik birimleri tarafından durum ve şahıslarla ilgili yerinde inceleme yapıldığı ve olayla ilgili gerekli tutanakların tutulduğu aktarıldı. Olayın adli makamlara intikal ettiği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da inceleme ve soruşturma başlatıldığı da açıklamaya eklendi.

Başa dön tuşu