GENEL

Öğretmeni darp ettiler!

ÖĞRETMEN SALDIRIYA UĞRADI

1 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Motorlu Taşıtlar Sınavı’nda sınav komisyon başkanı olarak görevlendirilen Eğitim-İş’in öğretmen üyesi Mehmet Yeni’nin saat 14.40’da sınavı kaybeden kadın sürücü adayın eşi ve yanındakişahsın fiili saldırısına uğradığını belirten Kayadan, sendikanın şube binasında düzenlenen basın açıklamasında, “Ön koltukta emniyet kemeri takılı halde, rapor tanzim eden arkadaşımıza sürücü adayının eşi ve yanındaki şahıs tekme ve yumruklarla saldırmışlardır. Arkadaşımız bu saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinedarbe almışken ağız içinde 1 cmlik yırtık meydana gelmiştir. Adli tıp kayıtlarına da geçmiştir” dedi.

“ÖĞRETMEN MESLEĞİ İTİBARSIZLAŞTIRILAMAZ”

Saldırının çevredekilerin araya girmesiyle sonlandırıldığını, ikinci vahim olayın da saldırı sonrası sürücü kursu sahibinin ve yanındaki elemanlarının Mehmet Yeni’yi suçlayıcı ve rencide edici tutumları olduğunu kaydeden Kayadan, şunları söyledi:

“Aynı şahıslar kolluk kuvvetlerini de mukavemet göstermişler ve gözaltı durumu yaşanmıştır. Aslında arkadaşımızı yaralayan vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbe değil öğretmenlik mesleğinin aldığı itibarsızlaştırma yarasıdır. Mesleki gururunun, onurunun kırılması, küçük düşürülmesidir. Vücudundaki yaraların süre içinde iyileşeceğini düşündüğümüzde, kırılan gururunun, zedelenen onurunun nasıl iyileşeceğiyle ilgili ne yapılacağıdır. AKP Türkiye’sinde toplumun her alanında gözle görülen yozlaşma, eğitimde de yaşanmıştır. Yancı-dinci anlayışla hareket eden vakıfların eğitimimizi kuşatması, ataması yapılmayan öğretmenler, ücretli öğretmenlik, özel okullarda personel muamelesi gören meslek taşlarımıza yapılanlar, eğitimin piyasalaştırılması, gerici, rantcı, dayatmacı sistem mesleki itibarımızı hep geriye götürmüştür.

“MEHMET YENİ, YALNIZ DEĞİLDİR”

Kesinlikle “Öğretmene Şiddetin Önlenmesi Kanunu’’ çıkarılması gerektiğini ve olay özelinin değerlendirildiğinde sürücü kurslarının sınav süresince güvenlik çemberine alınması ve liyakat sahibi kimselerin çalıştırılması konusunda sıkı denetim yapılmasını da isteyen Kayadan, “Arkadaşımız Mehmet Yeni’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve yüksek sesle haykırıyoruz. Mehmet Yeni, yalnız değildir. Her türlü şiddetin karşısındayız ve sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu