GENEL

Öksüz, yetim, dul ve çoklu doğum yardımı artırıldı

Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK yurdunda kalan öğrencilere günlük beslenme ücretinin artırıldığı müjdesini verirken öksüz, yetim, dul ve çoklu doğum yardımının da artırıldığını açıkladı. Ayrıca prefabrik ev yapımı, betonarme ev yapım yardımı ile ev onarım yardımının da artırıldığı bilgisine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından destek ödemelerinde yapılan artışın ne kadar olduğu merak edildi.

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, ekonomiden dış politikaya kadar çok sayıda konuya değindi ve alınan yeni kararları tek tek sıraladı. İlk müjdeyi öğrencilere veren Erdoğan, öğrencilerin günlük beslenme yardımının 60 TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Peş peşe gelen açıklamalarda öksüz, yetim, dul ve çoklu doğum yardımlarının miktarının artırıldığı da duyuruldu.

SOSYAL YARDIMLARDA DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Açıklamasında, yardım programları için 2022 yılında ayrılan bütçenin 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz-yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya ve sağlık yardımını 100 liraya yükselttiklerini açıkladı.

ÖKSÜZ VE YETİM AYLIĞI ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan öksüz ve yetim aylığı ödemeleri 2 ayda bir gerçekleştiriliyor. Öksüz ve yetim aylığı için başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Söz konusu yardım annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. ( Murat Kula – Anadolu Ajansı )

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ

Sosyal desteklerin sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara verilmesi anlayışını benimsediklerini söyleyen Erdoğan, bu kapsamdaki yardımlardan biri olan doğalgaz tüketim desteğinin Şubat ayından itibaren başvurularının alınmaya başladığını ve ilk ödemelerin 311 bin haneye yapıldığını belirtti. Yeni başvuru döneminde ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da doğalgaz desteği kapsamına alındığını duyuran Cumhurbaşkanı, desteğin hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde artırıldığını, kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edileceğini aktardı.

 

Başa dön tuşu