SPOR

OKUL ÖNCESİ DERNEĞİ’NDEN ”ANA-BABA OKULU” SEMİNERLERİ

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir'i  ziyaret eden Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Gülay Morgül, Sekreter Fatma Ant ve Yönetim Kurulu üyesi Murat Akyol, 10 yıldır faaliyette bulunan derneklerinin 47 üyesi bulunduğunu belirterek ''Okul Öncesi Eğitimin yaygınlaştırılması, kurucu, müdür ve öğretmenlerimize seminerler düzenleyerek nitelikli eğitimciler yetiştirilmesi, ortak sorunlarımıza daha hızlı çözümler üretebilmek ve eğitimi belirli standartların üzerine çıkarmak için derneğimiz kurulmuştur'' dediler.

Mayıs ayında düzenlenen olağanüstü genel kurulda oybirliği ile başkan seçilen Gülay Morgül, çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:

Başkanlığa geldiğimden itibaren yeni yönetimimizle birlikte eğitimcilere birçok seminer verip çokça kurum ziyareti gerçekleştirip derneğimizi daha ileriye taşımaya gayret ettik. Şimdide sosyal sorumluluk projesi adı altında Ana-baba okulu seminerleri ile velileri uzman bir kadro ile buluşturuyoruz. Anne ve babalık doğuştan kazanılan bir meslek değildir. Ebeveynlerin eksik kaldığı ya da öğrenmek de zorluk çektiği detayları ailelere uzman kişiler tarafından aktarmak. Kısacası çocuk yetiştirirken karşılaştığı tüm sorunları kapsayan Ana-Baba eğitim projeleri kapsamında Okul Öncesi Derneği olarak seminer eşliğinde bilgi aktarımında bulunmak için tüm okullar bir araya geldik. Seminerimiz; Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarının 2.Haftasında Cumartesi günleri Çukurova Belediyesinde gerçekleşecektir. Her ay konusunda uzman kişiler tarafından farklı eğitimler verilecektir ve ilk buluşmamız 18 Ocak 2020 günü saat 14:00 de Çukurova Belediyesinde gerçekleşecektir.''

Morgül, İlk ayın uzman konuklarının çocuk gelişimi Bilim uzmanı Nebahat Bogut, Aile ve evlilik terapisti Dr. Obengül Ejder, Ebeveyn Koçu Uzman Klinik Psikolog Banu İkincisoy olduğunu, bu faaliyetlerde  daha çok anne-babaya ulaşım ve çalışmalarının yaygınlaşması için destek istediklerini ifade etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’de topluma yararlı projelerde sivil toplum örgütlerine yardımcı olmaya özen gösterdiklerini belirterek , dernek yöneticilerini kutladı ve başarı dileklerini iletti.

 

Başa dön tuşu