GENEL

ÖSYM KPSS ön lisans sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

KPSS ön lisans sınavı için geri sayım sürerken sınav yerleri ve giriş belgesi sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı. Sınava sadece sayılı günler kalırken sınav giriş belgesi ile ilgili araştırmalarına devam eden adayların gözü ÖSYM’ye çevrilmişti. ÖSYM, KPSS sınav yerlerini açıkladı. 29 Eylül 2022 tarihinden itibaren KPSS ön lisans sınav yerleri ve giriş belgesi erişime açıldı.

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen KPSS lisans sınavının ardından gözler KPSS ön lisans sınavına çevrildi. KPSS ön lisans sınavı için geç başvuru tarihi 24 Ağustos olarak belirlenmiş ve bu tarihten sonra başvuru süreci tamamlanmıştı. 9 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek olan KPSS ön lisans sınavı öncesinde sınav yerleri ve giriş belgesi sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı.

KPSS ÖN LİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

KPSS ön lisans sınavı 8 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde sınav giriş belgesi ve sınav yerleri ile ilgili adayların gözü ÖSYM çevrilmişti. 29 Eylül 2022 tarihinden itibaren sınav yerleri ve sınav giriş belgesi erişime açıldı. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden sınav yerler ve sınav giriş belgelerini öğrenebilirler.

KPSS ÖN LİSANS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI

KPSS ön lisans sınavına katılacak adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden sınava gireceği merkez, bina ve salon bilgilerine ulaşabilirler. Sınav giriş belgesi üzerinde tüm bu bilgiler yer alacak. Adayların girdikleri sınava ait sınav giriş belgesini yanında bulundurma zorunluluğu vardır.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI SÜRESİ

KPSS ön lisans sınavına katılacak adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri kapsamında 130 dakika süre verilecek. Tek oturumdan oluşacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için adaylara verilen süre ise 60 dakika olacak.

 

Başa dön tuşu