GENEL

Otel konseptinde huzurevi

Adana'da hizmet veren Özel Akalın Huzurevi ve Yaşam Merkezi; ülke genelinde düzenlenen yarışmada ilk üçe girerek onur belgesine layık görüldü.

İlk üç sırayı İstanbul Hava Meydanları, Türk Traktör Fabrikası ile paylaşan Özel Akalın Huzur Evi ve Yaşam Merkezi; tatil köyü konsepti ile beş yıldızlı otel statüsü hizmetinden dolayı layık görüldü.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’in de katıldığı ziyarette; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'e tesis hakkında bilgi veren Özel Akalın Huzurevi ve Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalın; yaşlılara sunulan konforlu hizmet ve tesisin konumu nedeniyle bu ödüle layık görüldüklerini belirtti.

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde açılan erişilebilir kurumlar arasında yapılan yarışmada üçüncülük aldıklarını ve bunun onurunu yaşadıklarını belirten Mustafa Akalın huzur evi anlayışını değiştirdiklerini otel statüsünde hizmet verdiklerini söyledi.

Akalın, Sarıçam'da on dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan huzur evinin bahçesinde hobi bahçeleri, yürüyüş yolları, dinlenme alanları bulunduğunu belirterek, yaşam merkezinin yüz elli yatak kapasiteli olduğunu söyledi. Amaçlarının yaşlılara ev ortamını sağlayarak onların alışkanlıklarını koruyup daha konforlu bir yaşam sunmak olduğunu belirten Huzurevi Müdürü Şebnem Akalın da; "Dünya Sağlık Örgütü'nün kriterlerine uygun şekilde bakıma ihtiyaç duyan, yanlızlıktan sıkılan, sağlık desteği arayan ve daha konforlu bir ortamda yaşamak isteyen yaşlılara yaşam kalitesini yükselterek daha rahat ve aktif hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

Pandemi koşullarında personellerinin yatılı kaldığını ifade eden Şebnem Akalın özellikle bu süreçte yaşlıların sosyalleşmesi anlamında birçok sosyal etkinlik yapıldığını belirtti.

Başa dön tuşu