GENEL

Tunç Soyer’in Osmanlı’ya yönelik sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Osmanlı’ya yönelik ağır eleştirilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok sert yanıt geldi. Soyer, Osmanlı’ya yönelik kullandığı ifadelerle gündem olmuş ve tepkileri üzerine çekmişti. Osmanlı için ‘Gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi’ ifadelerini kullanan Tunç Soyer’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert yanıt geldi. Erdoğan, ‘Köksüzlere kulak asmayın’ diyerek tepkisini dile getirdi.

İzmir’in Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında düzenlenen etkinlikler kapsamında sahneye çıkarak İzmir halkına hitap etmişti. Soyer, açıklamalarında Osmanlı’ya yönelik kullandığı sözlerle gündem olmuş ve tepki çekmişti. Osmanlı’ya yönelik ‘Gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi’ ifadelerine yer veren Soyer’e bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok sert ifadelerle Tunç Soyer’e yüklendi.

TUNÇ SOYER’DEN SKANDAL SÖZLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Osmanlı’ya yönelik skandal ifadeler kullandı. Soyer, ‘100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular.’ ifadelerine yer verdi. Soyer’in bu sözleri büyük tepki çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Tunç Soyer’in Osmanlı’ya yönelik kullandığı ifadelere bir tepki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Açıklaması sırasında isim vermeden Tunç Soyer’i de eleştiren Erdoğan, ‘Size binlerce yıllık tarihimizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun, zaferlerinizle, kültürünüzle, değerlerinizle iftihar edin.’ ifadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu