GENEL

Özel hastanede yaşlı kadına eziyet olayında mide bulandıran yeni detay

İstanbul Ataşehir’deki özel hastanede yoğun bakımda tedavi gören yaşlı kadına 2 sağlık çalışanı tarafından yapılan muamele Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın devreye girdiği olayla ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı. 2 sağlık çalışanının yaşlı hastaya kötü muamelesini gören aynı hastanenin temizlik çalışanı olduğu belirtilen M.Y.’nin görüntüleri ele geçirerek hastaneye şantaj yaptığı ortaya çıktı. İddialara göre, görüntüleri gizlice alan temizlik çalışanı hastane yönetimine gönderdiği görüntüler karşılığında para istedi.

Ataşehir’deki özel hastanede çekildiği ortaya çıkan skandal görüntülerde 2 sağlık çalışanının yaşlı bir hastaya kötü muamelesi yer alıyor. Türkiye’yi ayağa kaldıran olayla ilgili bugün gözaltılar olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise skandal görüntülerin kaydedildiği hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıklamıştı. Olayda yeni bir skandal ortaya çıktı. Aynı hastanede çalışan temizlik görevlisi M.Y.’nin söz konusu görüntüleri gizlice ele geçirerek hastane yönetimine yolladığı ve para istediği öne sürüldü.

HASTANENİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Türkiye, İstanbul Ataşehir’deki özel hastanede yaşanan skandalı konuşuyor. 2 sağlık çalışanının yaşlı bir hastaya kötü muamelesinin yer aldığı görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından olaya tepkiler çığ gibi büyümüştü. Konuyla ilgili devreye giren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan peş peşe açıklamalar gelmişti. Bakan Koca, skandal görüntülerle gündeme gelen özel hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıklamıştı.

TEMİZLİK ÇALIŞANI ŞANTAJ YAPMIŞ

Özel hastanedeki olayla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Aktarılan bilgilere göre, Aralık ayında yaşlı kadının yüzüne para atan A.E, arkadaşı İ.E.A tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yaşananları gören temizlik görevlisi M.Y. ise İ.E.A’nın haberi olmadan cep telefonundaki görüntüleri gizlice kendi cep telefonuna attı. Gizlice aldığı görüntüleri hastane yönetimine gönderen temizlik görevlisi, para isteyerek şantaj yaptı. Hastane yönetiminin bu şantaj sonrasında Şubat ayında savcılığa giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Ayrıca suç duyurusundan hemen sonra olaya karıştığı tespit edilen 8 kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Skandal görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Söz konusu görüntülerle ilgili 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheliler gözaltına alınarak ifade için emniyete götürüldü. Şüphelilerin polise verdiği ifadede, görüntüleri eğlence amacıyla çektiklerini ve kötü bir amaçlarının olmadığını söyledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.

 

Başa dön tuşu