ÜNİVERSİTE

PELVİK TABAN HASTALIKLARI”NI KONUŞACAKLAR

Doğum travmaları ve kabızlık sonrası gelişen pelvik Bölge hastalıkları. İşte bu konuda konusunda uzman çeşitli dallarda birçok isim Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de bilimsel çalışmalarını yürüten bilim insanlarının gayretleriyle bir araya geliyor.

 

2. düzenlenen Çukurova Pelvik Taban Hastalıkları Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu 31 Mart – 01 Nisan 2017 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde düzenlenecek.

 

Genel Cerrahi, Kadın-Dogum ve Uroloji  Ana branşları  yanı sıra teşhis ve tedavilerde noroloji, fizik tedavi, gastroenteroloji ve ağrı kliniklerinin de desteklediği sempozyum Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

 

Sempozyumla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Alabaz,  sempozyumda İnsan anatomisinde “PELVİK TABAN” olarak bilinen bölgede bulunan; rektum,anüs,uterus,vagen,  idrar kanalları, penis ve mesanenin  fonksiyonel ve organik hastalıklarının bilimsel ortamda tartışılacağını ifade etti.

 

Alabaz,  özellikle doğum ve doğum sonrası meydana gelen organ sarkması ve perine bölgesi yaralanmalarının toplumda önemli bir sağlık sorunu yarattığına değinerek, yine kabızlık ve defakasyon sonrası bu bölgede meydana gelen gayta ve idrar tutamamanın yaşam kalitesini bozduğunu hatta bazen bağırsakların karına ağızlaştırılmasına (ostomi) neden olduğunun atın ı çizdi.

 

Alabaz şöyle devam etti “Pelvik taban dediğimiz bu bölgenin hastalıkları namahrem bölge olması nedeniyle doktora başvurmayı maalesef geciktirmekte ,hatta eş ve çevresinden gizlenmesine neden olmaktadır. Yaşam kalitesini bozan ve sosyal problemlere neden olan bu bölgenin hastalıkları multidisipliner bölümler tarafından ortak değerlendirilip teşhis konulup tedavisi yapılmalıdır.

 

Bölgemizde yapılacak olan bu sempozyumun içeriğini özetleyen ve önemini belirten Prof.Dr.Ömer Alabaz; Gaita inkontinansı, perianal fistül ve hemoridlerin tedavisindeki yeniliklerin ve kök hücre uygulamalarının bu hastalıklardaki etkinliklerinin konferans halinde yurt dışı konuşmacılar tarafından sunulacağını belirtti.

 

Alabaz, Türkiye’de bu kapsamda düzenlenmekte olan tek sempozyum olması ve  sempozyumun Çukurova Üniversitesi ve Cleveland Clinic Kolorektal Cerrahi Departmanın destekleri yanı sıra;  Türk Cerrahi Derneği, Türk jinekoloji Derneği , Türk Ostomi Cerrahi Derneği , Çukurova Uroloji Derneği tarafından bilimsel desteği ile hazırlanan programda çok önemli pelvik hastalıklar tartışılacağını dile getirdi.

 

Sempozyum yaklaşık 350 katılımla Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Toplantıya ulusal derneklerin yönetim kurullarının yanı sıra Amerika’dan Prof.Dr.Tracy Hull ve İtalyadan Dr. Enrico Guarinonun katılması da bilimsel zenginliği artıracak.

Başa dön tuşu