GENEL

Pendik Sabiha Gökçen metrosunda kriz! İBB’nin hareketi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılışını yapmıştı. Metro hattını kimin yaptığına dair tartışma başlarken bu tartışmaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da dahil olmuştu. Metro hattı ile ilgili tartışmalar devam ederken İBB ise metro hattının girişine ‘M’ tabelası asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın açılışını yaparken isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert sözlerle yüklenmişti. Dün gerçekleştirilen açılışta sert açıklamalarda bulunan Erdoğan, ‘Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi?’ demişti. İBB’nin Pendik-Sabiha Gökçen metrosuna ‘M’ tabelası asmasının ardından gözler bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metro açılışındaki sözlerine yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır. Yani aslında tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu İstanbul’umuza hayırlı olsun.’ ifadelerine yer verdi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Metro tartışmasına dahil olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ise metro yatırımının bakanlığın bütçesinden, AYGM tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Sosyal medyadan yapılan açıklamada ise ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bugün hizmete aldığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, 4,4, Milyar TL’ye mal oldu. Yatırım; bakanlığımız bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildi. İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun.’ denildi.

İBB’NİN METRO SİMGESİ OLAN ‘M’ TABELASI ASILDI

Metro yapımıyla ilgili tartışmalar devam ederken sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ise dikkat çekti. Sabiha Gökçen Havalimanı metro durağına İstanbul Büüykşehir Belediyesi’nin metro simgesi olan ‘M’ tabelasının asıldığı görüldü. Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise ‘Merhaba Sabiha Gökçen! Kadıköy-Tavşantepe hattımızdaki trenlerimizin son durağı artık Sabiha Gökçen Havalimanı.’ ifadeleri kullanıldı. Herkesin bildiği gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen metro istasyonlarına ‘U’ tabelası asılıyor.

 

Başa dön tuşu