ÜNİVERSİTE

Rektör Prof. Dr. Tuncel Eczacılık Fakültesinde

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve daire başkanlarıyla Eczacılık Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Tuncel, fakülte binasında incelemelerde bulundu. Fakültenin idari / akademik birimleri ile eğitim ve öğretim altyapısının gerçekleştiği laboratuvarları inceleyen Prof. Dr. Tuncel, alt yapının güçlendirilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkında Dekan Prof. Dr. Nuran Öğülener’le görüş alışverişinde bulundu.

 

ÇÜ Eczacılık Fakültesi Puan Sıralamasında Türkiye Genelinde 9. Sırada

Akademik ve İdari personel ile pandemi kurallarına uygun şekilde konferans salonunda buluşan Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Dekan Prof. Dr. Öğülener kısa bir sunum yaptı. Türkiye genelindeki eczacılık fakülteleri sıralamasında 2020 yılında Çukurova Üniversitesinin 468 puanla 9. sırada olduğunu belirten Prof. Dr. Öğülener, “5 adet amfi, 2 derslik 5 interaktif modüler derslik, 2 uygulama eczanesi, 6 öğrenci, 33 araştırma ve 1 adet merkez laboratuvarı, kütüphane ve hobi odalarıyla fakültemiz altyapısı ve eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bu eğitim öğretim yılında da tüm gücümüz ve deneyimimizle çalışacağız” dedi.

ÇÜ Eczacılık Fakültesinde eğitimin birinci yıldan beşinci yıla kadar 12 uygulamalı dersin laboratuvarda verilerek devam ettiğine değinen Prof. Dr. Öğülener, eczacılık programı eğitiminin yüzde 60’ının laboratuvar derslerinden oluştuğunu söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Araştırma Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerleyeceğiz.”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel öğrenci ve araştırma odaklı eğitimin gereklerini yerine getirmek için Rektörlük bünyesindeki imkanlar doğrultusunda Eczacılık Fakültesi altyapısının daha da geliştirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

 

Gelecek yıllarda Çukurova Eczacılığın Türkiye genelinde ilk 5 sıra içerisinde yer almasını umut ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin akademik, araştırma ve geliştirmeye daha çok önem vererek Araştırma Üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyeceklerini söyledi.

Başa dön tuşu