GENEL

Rus Rublesi kaç TL, ne kadar? Rus Rublesine yatırım yapılır mı? Rus Rublesi yükselir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün çok önemli açıklamalarda bulunduğu Şangay Zirvesi dünya basınında geniş yer bulurken Erdoğan, zirve sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan-Putin görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’den açıklama geldi. Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu açıklamalarının ardından gözler rubleye çevrildi. Rus rublesindeki son durum merakla araştırılmaya başlandı. 1 Rus rublesinin ne kadar, kaç TL olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Rus rublesi kaç TL, ne kadar? Rus rublesi değerlenir mi? Rus rublesine yatırım yapılır mı? Rus rublesi yükselir mi? İşte detaylar…

TÜRKİYE RUS GAZI ÖDEMELERİNİN YÜZDE 25’İNİ RUBLE İLE YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basına kapalı olarak gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Putin2den açıklama geldi. Putin, ‘Türkiye’nin Rusya gazı ödemlerinin yüzde 25’ini ruble ile yapması kısa sürede yürürlüğe konacak.’ dedi. Ayrıca Putin, tahıl anlaşmasının imzalanmasındaki çabaları için de Erdoğan2a teşekkür etti.

1 RUS RUBLESİ KAÇ TL?

Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıklamalarının ardından 1 Rus rublesi ne kadar, kaç TL?’ araştırmaları başladı. 1 Rus rublesi 0,30 Türk Lirası.

RUS RUBLESİNE YATIRIM YAPILIR MI?

Rusya-Ukrayna arasında aylardır devam eden savaş sebebiyle ekonomik sıkıntılar da yaşanıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından Batılı ülkelerden Rusya’ya yönelik çok sayıda yaptırım kararı gelmişti. Bu yaptırımların ardından Rus para birimi rublede de ciddi düşüşler yaşandı. Rus rublesindeki düşüş yatırımcıların dikkatini çekerken uzmanlar ise bu konuda çok ortada değerlendirmeler yapıyor. Uzmanlar, Rus rublesine yatırım yapanların güzel bir kazanç sağlayabileceğini söylerken aynı zamanda bu yatırımın riskli olabileceğini de belirtiyor.

 

Başa dön tuşu