GENEL

Rusya’da Peskov’un oğlu askere çağrıldı verdiği yanıt olay oldu

Rusya-Ukrayna savaşı aylardır sürerken Rusya’dan kısmi askeri seferberlik ilanı geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik ilan ettiği. Seferberlik ilanı sonrasında Rusya’da uçuş trafiği arttı. Tek yönlü yurt dışı biletlerinin hızla tükendiği ve Rus vatandaşların Türkiye ile Ermenistan başta olmak üzere yurt dışı ülkelerine yöneldiği görüldü. Öte yandan Putin’in sağ kolu Peskov’un oğluna gazeteciler tarafından yapılan şaka gündem oldu. Telefonla aranarak orduya katılmaya davet edilen Peskov’un oğlu verdiği yanıtla olay yarattı.

2 Rus gazeteci telefonla Putin’in sağ kolu Peskov’u asker gibi arayarak kendisini orduya katılmaya davet etti. Kısmi seferberlik ilanı sonrasında askere çağrılan Peskov’un oğlu ise babasının kim olduğunu hatırlatarak karşı tarafa verdiği yanıtla gündem oldu. Yapılan şakaya ait görüntüler sosyal medyanın da gündemine yerleşirken aynı zamanda tartışma yarattı.

KISMİ ASKERİ SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Aylardır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında yeni bir gelişme yaşandı ve Putin, ülkede kısmi askeri seferberlik ilan ettiğini açıkladı. Kısmi seferberlik kapsamında 300 bin kişinin askere alınacağı bilgisi paylaşılırken Putin’den gelen açıklamada ise ‘Batı, ülkemizi yok etmeye çalışıyor. Batı, Rusya-Ukrayna barışını istemiyor. Zamanında SSBC’yi böldüler, şimdi sıra Rusya’ya geldi. Hedefimiz Donbas’ı özgürleştirmek. Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız. Batı’ya söylüyorum, yanıt verecek çok sayıda silahımız var. Bu blöf değil.’ dedi.

YURT DIŞI BİLETLERİ TÜKENDİ

Putin’in ülkedeki kısmi seferberlik ilanının ardından Türkiye-Ermenistan başta olmak üzere yurt dışı seferlerinde yoğunluk yaşandığı ve biletlerin tükendiği görüldü. Yurt dışına tek yönlü bilet alan Rus vatandaşların en çok tercih ettiği il ise Antalya oldu.

PESKOV’UN OĞLUNA GÜNDEM OLAN ŞAKA

Rusya’da tüm bu gelişmeler yaşanırken 2 Rus gazeteci ise canlı yayında Putin’in sağ kolu Peskov’un oğlunu asker gibi arayarak seferberlik kapsamında askere çağırdı. Peskov’un oğlu ise kendisinin ‘Bay Peskov’ olduğunu ve bu konuyu başka yollarla çözeceğini iletti.

Başa dön tuşu