GENEL

Rusya gazı kesmişti! Çekya’da öğrenciler battaniyeyle ders yapıyor

Rusya, Avrupa ülkeleriyle yaşadığı krizin ardından gazı kesme kararı almış ve kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine doğal gaz akışını kesmişti. Rusya’nın doğal gaz hamlesinin ardından Avrupa ülkelerinde kış telaşı erken başladı ve ısınma yöntemi için nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu. Tüm bunlar yaşanırken halkın kışın ısınma konusunda büyük bir endişe yaşadığı öğrenildi. Çekya’daki bir okuldan gelen görüntüler ise gündem oldu.

Ukrayna ile aylardır savaşa devam eden Rusya, kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine gaz akışını kesme kararı almıştı. Avrupa ülkeleri, Rusya ile yaşanan krizin ardından kış ayları için yeni çözümler aramaya başladı. Kışın oldukça zor ve çetin geçeceği Avrupa ülkelerinin izleyeceği yol merak edilirken Çekya’daki bir okulda öğrencilerin battaniyeye sarılarak ders yaptığı görüntüler çok konuşuldu.

RUSYA GAZ AKIŞINI TAMAMEN KESTİ

Şubat ayından bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşı gıda ve enerji konusunda da ciddi sorunları beraberinde getirdi. Rusya ise kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine doğal gaz akışını tamamen kesti. Avrupa ülkeleri, Rusya ile yaşadığı enerji krizi ve gaz akışının tamamen kesilmesinin ardından soğuk ve zorlu geçecek kış ayları için şimdiden yeni çözüm yolları aramaya başladı.

ÇEKYA’DAN GELEN GÖRÜNTÜLER ÇOK KONUŞULDU

Avrupa ülkelerinin Rusya ile yaşadığı enerji krizinin ardından Çekya2da eğitim gören öğrencilerin derste battaniyeyle oturduğu görüntüler çok konuşuldu. Çekya’daki okullarda doğal gaz tedarikinde yaşanan sorunlar sebebiyle kaloriferlerin yakılmadığı öğrenildi. Okulda kaloriferler yakılmadığı için hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin zor şartlar altında eğitim faaliyetlerini sürdürdükleri belirtildi.

KIŞ ENDİŞESİ BAŞLADI

Kış aylarının soğuk ve çetin geçtiği ülkede ilerleyen haftalarda hava sıcaklıklarının daha da düşmesiyle birlikte ısınma konusunda nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor. Ülkede kış endişesi şimdiden başlarken Çekya halkının da bu konudan dolayı tedirgin olduğu ifade ediliyor.

 

Başa dön tuşu