GENEL

“SINIR ÖTESİ OPERASYON DAHA FAZLA CAN KAYBI YAŞANMADAN SONLANMALIDIR”

Mahmut Esat Bozkurt Salonunda gerçekleşen tören öncesi söz alan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarını ve ailelerini kutladı.

Av. Küçük, doğrudan hiçbir sorunun olmadığı Suriye’deki Fırat Kalkanı operasyonunda can kayıplarının ne yazık ki yaşanmaya devam ettiğini belirterek, “Dün yaşanan saldırıda şehit olan askerlerimizle birlikte toplam şehit sayısı 61’e yükselmiştir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta sulh, cihanda sulh” şiarı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerin ve ülkemizin bu sınır ötesi operasyondan bir an evvel vazgeçmesini, ilerleyen süreçte şehit sayısının ve can kaybının daha da artmamasını diliyoruz” diye konuştu.

Av. Küçük, muhtemelen 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinde başbakan dahil siyasi iktidarın ön plana çıkan isimlerinin referandumda “hayır” oyu kullanacak veya kullanabilecek kişileri PKK, FETÖ vs gibi terör örgütleriyle eş değerde tutan söylemlerini “tehlikeli “ ve bir o kadar da “toplumsal ayrışmayı, kutuplaşmayı” körükleyen bir sonuç doğurabileceğini ileri sürdü.

Av. Küçük, “Başbakan ve seçilmiş siyasiler sadece kendilerine oy verenleri değil ülkemizde yaşayan tüm yurttaşları temsil etmektedir. Ayrıştırıcı dil hiçbir kimseye ve ülkemize fayda sağlamayacaktır. Bu hususu bir kez daha hatırlatmayı kendime görev addediyorum. “ dedi.

 

BARO’NUN ÇALIŞMALARI

Av. Küçük, 23 Ekim 2016 tarihinden itibaren 3.5 ay içerisinde “Hukuk ve cezada istinaf”, “Çek yasasındaki değişiklikler”, “Engelli hakları ve farkındalık”, “Mülteciler hukuku” gibi meslek içi eğitim seminerlerinin yanı sıra  “OHAL ve KHK’lar Gölgesinde Anayasa Değişikliği” paneli gerçekleştirildiğini aktardı.

 

GENÇLİK MECLİSİ TOPLANIYOR

Adana Barosu tarafından 15 Şubat 2017 Çarşamba günü saat : 17.00’de Divan Oteli’nde “Gençlik Meclisi” adı altındaki 0-5 yaş arasındaki avukatların içerisinde yer alacağı meclis çalışmaları başlayacak.

 

RUHSATLARI TAKDİM EDİLDİ

Konuşmanın ardından Nursel Yakar, Fatma Yıldız, Hülya Avşar ve Gülsüm Karaömerlioğlu’na törenle ruhsatları takdim edildi.

Ruhsat alan genç avukatlara cübbeleri Av. Tolunay Toybukoğlu, Av. Hasan Çetin, Av. Duygu Özgüven ve Av. Nevzat Elçi tarafından giydirdi.

Başa dön tuşu