YAŞAM

Saç için pirinç suyu: Tarihçesi, kullanımları ve faydaları

Pirinç, dünya genelinde, özellikle Asya’da bulacağınız temel bir besindir. Pirinç pişirilirken suya batırılır ve çoğu zaman su atılır. Ama bilmediğiniz şey pirinç suyunun saça çok faydalı olduğu. Saçlar için pirinç suyu kullanmak onu parlak, pürüzsüz ve hızlı uzamasını sağlar.

Son yıllarda çok popüler olmasa da, saç için pirinç suyu kullanmak, saç sağlığının iyi olmasını sağlamak için çok eski bir tekniktir. Pirinç suyunun saça faydalarını öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin. Saç için pirinç suyunun tarihçesini, birçok faydasını ve saç bakımı için pirinç suyunu nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Saç Bakımı İçin Pirinç Suyunun Tarihçesi

Pirinç tane formunda %75-80 nişasta içeriğine sahiptir. Suda ıslandığında, nişasta suya emilir. Pirinç suyu denildiği gibi birçok mineral ve vitamin içerir. Bunlar arasında amino asitler, B vitamini, E vitamini, antioksidanlar ve birçok farklı mineral bulunur.

Bu sadece geleneksel ağızdan ağıza iletişim yoluyla paylaşılan bir güzellik hilesi değildir; araştıran araştırmacılar var. 2010 yılında, saç için pirinç suyunun kullanımı ve birçok faydası hakkında Journal of Cosmetic Chemists’de bir araştırma yapılmış ve yayınlanmıştır. Japon tarihinin Heian Dönemi’nde – 794 – 1185 CE, saray hanımlarının yere kadar uzanan güzel uzun saçları vardı. Her gün saç için pirinç suyu kullandıkları söylendi.

Çin’de, Huangluo köyünün Red Yao kabilesindeki kadınlar, saçları için pirinç suyu kullanıyor. Kabilenin kadınlarının sahip olduğu uzun saçlar nedeniyle köye ‘Rapunzeller Ülkesi’ deniyor. Ayrıca Guinness Rekorlar Kitabı tarafından ‘dünyanın en uzun tüylü köyü’ olarak onaylanmıştır.

Kadınların ortalama altı fit uzunluğunda saçları var. Yao kadınlarının saçları için pirinç suyunu kullanmalarının bir başka nedeni de saçlarının olgunlaşan 80 yaşına kadar rengini kaybetmemesidir! Bu kadar parlak önerilerle, saçlar için pirinç suyunun çok faydalı olduğunu düşünmüyor musunuz?

Saç Bakımında Pirinç Suyu Kullanın

2010 araştırması, saçlar için pirinç suyunun kullanılmasının yüzey sürtünmesini azalttığını ve saç elastikiyetini artırdığını belirtti. Bir Japon araştırma tesisi, pirinç suyunda bulunan inositolün saç üzerindeki güçlendirici etkisini görselleştirecek bir görüntüleme tekniği oluşturmaya çalışıyor.

İpucu: Uzun parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız saçlarınız için pirinç suyu kullanın.

Pirinç Suyunun Saç Bakımına Faydaları

Pirinç suyunun saça faydaları çoktur. İşte ana olanlar.

Saçlar için pirinç suyu: Güç

Güçlü saçlar arıyorsanız, saçlarınız için pirinç suyu kullandığınızdan emin olun. Pirinçteki amino asitler saç köklerini güçlendirir. Ayrıca saçı güçlendirmeye yardımcı olan bir karbonhidrat olan inositol içerir. Pirinç suyu saçın çözülmesini kolaylaştırır ve bu da daha az saç kırılmasına yol açar.

Saçlar için pirinç suyu: Parlaklık, pürüzsüzlük ve parlaklık

Saç için pirinç suyu kullanmak, saçın parlak ve dolgun görünmesini sağlamanın kolay bir yoludur. Pirinç suyu özellikle havadaki kirliliğe, ısıyı indükleyen elektronik saç aletlerine, saç bakım ürünlerindeki kimyasallara vb. karşı bir koruma katmanı eklediğinden, bunlar saçın parlaklığını kaybetmesine neden olur ve pirinç suyu saçın pürüzsüz kalmasını sağlar. Pirinç suyu, saça iyi bir sıçrama sağlayan doğal bir saç kremidir.

Saç için pirinç suyu: Saç büyümesi

Pirinç suyunun saçlar için kullanılmasının bir diğer önemli nedeni de saçların uzamasına yardımcı olması ve kısa sürede artışı kendi başına görebilmenizdir! Pirinç suyu saçı hasardan korumaya yardımcı olduğu için saç sağlıklı kalır. Pirinç suyunun saça verdiği protein takviyesi, hızlı uzamasına yardımcı olur.

Saçlar için pirinç suyu: Kepek ve pulları yok etmek için

Fermente pirinç suyu – özellikle kırmızı pirinçten yapılan – kepeğe neden olan bir mantar olan Malassezia’nın büyümesini engeller. Yani saç için pirinç suyu kullanmak kepek sorununu çözecektir. Aynı zamanda saç derisine ve saça nemlendirici bir destek vererek ciltte pullanmalara neden olan kuru cildin bakımını sağlar. Saçlar için pirinç suyunu haftalık olarak kullanmak kepek ve kepekleri uzak tutacaktır.

İpucu: Saçınıza kepek tedavisi uygularken, saçlarınız için pirinç suyu kullanmayı bırakırsanız, kepek geri gelebilir. Düzenli kullandığınızdan emin olun.

Saç Bakımı İçin Pirinç Suyu Nasıl Yapılır?

Saçları ıslatarak pirinç suyu yapmak

Bunun için yarım bardak pişmemiş pirinç almanız gerekiyor. Bunun için herhangi bir pirinç çeşidi kullanabilirsiniz. Pirinci, sahip olabileceği kirleri gidermek için akan suda yıkayın. Daha sonra bu yıkanmış pirinci büyük bir kapta bekletin ve kaseye iki üç bardak temiz su ekleyin. Kaseyi örtün ve 15 ila 20 dakika bekletin. Süre sonunda pirinci yoğurun; su bulanıklaşacak. Bu, pirinçteki mineral ve vitaminlerin suya sızdığının bir işaretidir. Başka bir kase alın ve içine suyu dökün, pirinci süzün.

Pirinç suyunu kaynatarak yapmak

Bunun için bir kap içine bir kase pirinç alın ve pirincin pişmesi için ihtiyaç duyacağı su miktarını ekleyin. Ardından buna bir bardak veya daha fazla su ekleyin. Pirinç piştikten sonra fazla suyunu ayrı bir kaba süzün.

Fermantasyon ile saçlar için pirinç suyu yapmak

Islatma yönteminde belirtildiği gibi pirinci alın. Pirinci süzdükten sonra kalan suyu kapalı bir cam kavanozda açıkta saklayın. Şişeden ekşi bir koku geldiğinde, bunu buzdolabına aktarın. Bu çok güçlü pirinç suyu.

İpucu: Fermente pirinç suyunu doğrudan kullanmayın. Saç ve cilt için kullanılabilir olması için seyreltin.

Pirinç Suyu Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Saçlar için ıslatılmış, kaynatılmış veya fermente edilmiş pirinç suyunu kullanarak, saça parlaklık, elastikiyet ve pürüzsüzlük sağlarken hasarlı saç tellerini onarabilir ve güçlendirebilirsiniz. Pirinç suyunu saçlar için durulama olarak kullanmanın birkaç yolu vardır. İşte farklı yollardan bazıları.

Son durulama olarak

Saçınızı şampuanlayıp şekillendirdikten sonra, son durulama olarak pirinç suyu saçını kullanın. Bir bardak fermente pirinç suyu ve bir bardak normal su alın ve buna beş damla lavanta veya biberiye yağı ekleyin . Saçınızın üzerine dökün ve saç derisine ve her bir saç teline uçlarına kadar masaj yapın. Durulamadan önce beş dakika bekletin.

Ön koşullandırıcı olarak

Saçları şampuanladıktan sonra saçlar için pirinç suyu kullanın. Saçınıza dökün ve saç derinize ve saçınıza masaj yapın. Saç için faydalı özelliklere sahip birkaç damla esans yağı ile fermente pirinç suyu kullanabilirsiniz. Bunu yıkamadan önce beş ila yedi dakika saçınızda tutun ve ardından derin bir saç kremi ile devam edin. Saç kremini pirinç suyunu durulamadan önce de saç dökülmesi için uygulayabilirsiniz.

Saç maskesi olarak

Pirinç suyunu saç maskesi için kullanmanın iki yolu vardır. Biri sade pirinç suyu kullanıyor; bir diğeri ise saç maskesi olarak uygulamak için bir macun yapmaktır. İlk yol, saçınızı ilk önce hafif bir şampuanla temizlemeniz gereken yerdir. Ardından pirinç suyunu tüm saçınıza ve saç derinize uygulayın ve iyice masaj yapın. Saçınızı bir duş başlığı ile örtün ve 15 dakika bekletin. Ardından sade su kullanarak yıkayın.

İkinci yöntemde ise fermente pirinç suyu kullanmanız ve üzerine hardal tozu ekleyerek macun kıvamına getirmeniz gerekiyor. Hamura biraz zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Bu macunu saç derinize uygulayın. Yıkamadan önce 15-20 dakika bekletin.

Saç Maskesi için Pirinç Suyu Kullanın

Şampuan olarak

Pirinç suyu kullanarak ev yapımı bir şampuan yapabilirsiniz. Bir bardak pirinç suyu alın ve üzerine bir çay kaşığı shikakai tozu ekleyin. Buna dörtte bir fincan aloe vera suyu ekleyin. Karışıma bir ila iki yemek kaşığı kastil sabunu veya bebek şampuanı ekleyin. Hepsini iyice karıştırın ve güvenli bir şişede saklayın. Bu buzdolabında bir hafta dayanır. Kullanmak için normal şampuanı kullandığınız şekilde kullanın.

Yardımcı şartlandırıcı olarak

Pirinç suyunu saç için kullanmanın bir başka yolu da onu saç kremine eklemektir. Bir yemek kaşığı saç kremi ve bir yemek kaşığı pirinç suyu alın ve bunu saç kremi olarak kullanın.

Başa dön tuşu