YAŞAM

Saçınızı nasıl daha hızlı uzatabilirsiniz?

Bu kısa saç kesimi o zamanlar iyi bir fikir gibi görünüyordu. Ama şimdi aynaya bakıyorsunuz ve geriye bakan yansıma daha çok gözünüze kötü görünüyor. Peki saçlarınızı nasıl daha hızlı uzatırsınız? İşte size çok işinize yarayacak yöntemler…

Büyüme sürecini hızlandırmak için yapabileceğiniz herhangi bir şey (bir şey?!) var mı? Dermatolog Wilma Bergfeld, MD, bize uzun ve kısa olanı veriyor.

SAÇ NE KADAR HIZLI UZAR?

Kafanızdaki saçlar döngüler halinde uzar. Herhangi bir zamanda, saçınızın yaklaşık %80’i aktif olarak büyüyor. Kalan teller ya dinlenme durumunda ya da ölmeye ve düşmeye hazırlanıyor.

Saçlarınız deli gibi dökülüyorsa, sorumlu olabilecek hastalıkları veya besin eksikliklerini ekarte etmek için doktorunuza görünün. Ancak, probleminizin temelinde makas – dökülme değil – varsa, biraz sabırlı olmanız gerekir: Saç yılda ortalama 4 ila 6 inç uzar.

SAÇINIZI DAHA HIZLI UZATMAK İÇİN İPUÇLARI

İnternet “uzmanları” bu tersine çevirme yöntemine aşık olabilir (teorik olarak kafa derinize kan akışını teşvik etmek ve yelenizi büyütmek için başınızı birkaç dakika baş aşağı asarsınız), ancak bilim adamları henüz bunu test etmediler. .

Saçlarınızın bir an önce uzamasını ve uzamasını istediğinizde, Dr. Bergfeld şu kanıtlanmış yöntemleri önerir:

  1. Eksiklikler için bir doktor tarafından kontrol ettirin

“Sağlık sorunlarınıza dikkat edin” diyor. Hormonal anormallikler, anemi ve diğer besin eksiklikleri büyüme modelini kısa devre yapabilir. Dr. Bergfeld, olası eksiklikleri belirlemek için doktorunuza bazı testler yaptırmanızı önerir.

  1. Dengeli bir diyet yapın

Başınızdaki kıllar da dahil olmak üzere baştan ayağa sağlık için çok yönlü, besleyici bir diyet önemlidir. Dr. Bergfeld, tüm besin gruplarını kesen diyetlerden kaçının. Vejetaryen veya vegan bir diyet uyguluyorsanız, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm protein türlerini ve besinleri aldığınızdan emin olun. Doktorunuz veya diyetisyeniniz dengeli bir beslenme planı oluşturmanıza yardımcı olabilir.

  1. Bazı vitaminleri ve takviyeleri deneyin

Saç büyümesi için en önemli besinlerle kilitlerinizi güçlendirin. Dengeli bir diyet bu vitaminleri (ve daha fazlasını) içerebilir. Saç uzatan besinlerin tam menüsünü aldığınızdan emin olmak için oral takviyeleri de düşünebilirsiniz.

Biggies bazıları şunlardır:

B vitaminleri.

Ütü.

Omega-3 yağ asitleri.

D vitamini

Çinko.

Uzun süredir üzerinde çalışılan bu vitaminlere ek olarak, Dr. Bergfeld’in klinik çalışmalarda iyi sonuçlar verdiğini söylediği bazı yeni takviyeler de var.

Biyotin veya kolajen ne olacak?

Evet ve evet! Hem biotin (aka B7 vitamini) hem de kolajen, saçınızı (tırnaklar ve cilt de!) Dr. Bergfeld, kilitlerinizi büyütmek istediğinizde her ikisinin de faydalı olabileceğini söylüyor.

Dr. Bergfeld, “ Biyotin saç büyümesini iyileştirir ve iltihaplanmaya yardımcı olur” diyor. “Saç folikülü, cilt ve tırnakların hepsi fayda sağlıyor.”

Yumurta, balık, et, tohum, kuruyemiş, tatlı patates, brokoli ve karnabahar gibi yiyeceklerden B7’nizi alın veya bir mega-B vitamini deneyin.

Aynı şekilde Dr. Bergfeld, kolajen takviyelerinin son zamanlarda klinik çalışmalarda güçlü sonuçlar gösterdiğini söylüyor . Kollajen, sağlıklı cilt, kıkırdak, kemik ve bağ dokusunu destekleyen bir proteindir. Her yerde kazanır!

  1. Renk ve kimyasal işlemleri dikkatli kullanın

Zayıf ve yıpranmış saçlar çok uzun (hatta orta uzunlukta) ulaşmadan çok önce kırılır. Saça zarar verebilecek ağartıcı ve kimyasal işlemlerden kaçının.

  1. Serin tutun

Kimyasallar gibi, ısıyla şekillendirme de saçınıza zarar verebilir. Sık sık patlamalardan kaçınmaya çalışın ve saç maşasından uzaklaşın. Dayanamıyorsanız, şekillendirmeden önce bir ısı koruyucu kullanın.

  1. Saç tipinizi bilin

İnce, kaba, kıvırcık, renkli – farklı saç tiplerinin farklı ihtiyaçları vardır. Örneğin saçınız kuruysa, daha az sıklıkta yıkayın ve daha ağır bir saç kremi kullanın. Saçınız ince veya çok kıvırcıksa kolayca zarar görebilir. Islakken fırçalamaktan kaçının ve saç tipinize göre tasarlanmış ürünler kullanın.

  1. Düzeltmeler alın

Saç kesimi planlamak, saçınızın uzamasını istediğinizde verimsiz görünebilir. Ancak düzenli düzeltmeler saçların kırılmasını ve daha da kısalmasını engeller, diyor Dr. Bergfeld.

“Bölünmüş uçlar, çoraplarınızdaki bir yırtık gibi saç tellerini yukarı çeker. Bunları kırpmanız gerekiyor, ”diye ekliyor.

  1. Saç derinizi şımartın

Sorunun kökenine bakın, diyor Dr. Bergfeld. “Saç deriniz kaşınıyor veya pul pul dökülüyorsa, bu, saç büyümesini durduran iltihaplanma anlamına gelir.” Saç derinizi mutlu etmek için kepek önleyici şampuanları deneyin veya hassas cildi tahriş edebilecek yoğun kokulu şampuan ve saç kremlerinden kaçının. “Saç deriniz sağlıklıysa, saçınız olabileceğinin en iyisi olacaktır” diyor.

SAÇ BÜYÜMESİ İÇİN PİRİNÇ SUYUNA NE DERSİNİZ?

Bilim kanıtlanmadı, ancak eski Japon efsaneleri, yelenizi pirinç suyuyla durulamanın akan buklelerin anahtarı olduğunu iddia ediyor. En azından anekdot olarak, bu nesiller-eski pro-bahşiş için bir miktar fayda var gibi görünüyor. Neden işe yarayabilir? Pirinç, saç gençleştirici olarak bilinen antioksidan inositol içerir.

KAÇINILMASI GEREKEN SAÇ ÜRÜNLERİ

Dr. Bergfeld, saç uzatan vitaminler içerdiğini iddia eden şampuanları ve serumları atlamanın en iyisi olduğunu ekliyor. “Bunlar cilde veya saça iyi nüfuz etmiyor” diye açıklıyor.

Ne yazık ki, sizi Rapunzel’e dönüştürecek sihirli bir formül yok – en azından henüz değil. “Büyük kozmetik evleri, dünyanın en iyi kimya bilim adamlarından bazılarına sahip” diyor. “Birçok araştırmacı bunun üzerinde çalışıyor.”

Başa dön tuşu