SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüse yakalandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, koronavirüs testinin 5 gün önce pozitif çıktığını ve toplantılara online katıldığını belirtti. Koronavirüsle mücadele devam ederken salgınla mücadelede en ön safta yer alan Sağlık Bakanı Koca’nın koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, koronavirüs testinin 5 gün önce pozitif çıktığını ve toplantılara online katıldığını belirtti. Koronavirüsle mücadele devam ederken salgınla mücadelede en ön safta yer alan Sağlık Bakanı Koca’nın koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Sosyal medya hesabından sık sık paylaşım yaparak kamuoyunu bilgilendirmeyi ihmal etmeyen Bakan Koca, son yaptığı paylaşımında koronavirüs testinin 5 gün önce pozitif çıktığını duyurdu. Testinin 5 gün önce pozitif çıktığını duyuran Bakan Koca, ‘Salgınla mücadele kadar önemli bulduğum Sağlıkta Beyaz Reform çalışmalarını online toplantılarla sürdürüyorum. Yakında arkadaşlarımın arasında olacağım.’ ifadelerine yer verdi.

KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Sosyal medya hesabından sık sık paylaşım yaparak kamuoyunu bilgilendiren koronavirüs salgınıyla mücadelede en ön safta olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son paylaşımla koornavirüs tetsinin pozitif çıktığını duyurdu. 5 gün önce testinin pozitif çıktığını aktaran Bakan Koca, ”Salgınla mücadele kadar önemli bulduğum Sağlıkta Beyaz Reform çalışmalarını online toplantılarla sürdürüyorum. Yakında arkadaşlarımın arasında olacağım.’ dedi.

VAKA TABLOSU HAFTALIK OLARAK AÇIKLANIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve maalesef ülkemizde de görülen koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Salgınla mücadelede sağlık çalışanları ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da ilk günden bu yana mücadelesini sürdürüyor. Ülkemizdeki vaka tablosu ilk günden bu yana en şeffaf haliyle kamuoyuyla paylaşılmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı son dönemde vaka tablosunu haftalık olarak açıklamaya başlamıştı. Bu kapsamda Bakanlığın açıkladığı son veri olan 8-14 Ağustos 2022 haftasında 143.778 yeni vaka tespit edilirken salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 342 olarak kayıtlara geçti. Paylaşılan son verilerle birlikte toplam vaka sayısı 16.671.848’e, toplam vefat sayısı ise 100.400’e çıktı.

 

Başa dön tuşu