SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye’de 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi

Tüm dünyayı tehdit eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni bir açıklama geldi. Ülkemizde ilk kez 30 Haziran açıklanan maymun çiçeği vakasında artış yaşandığı açıklandı. Vakalardaki artışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyururken Bakan Koca, maymun çiçeği virüsü tespit edilen hastaların sağlık durumlarıyla ilgili de bilgi paylaştı.

Tüm dünyayı tehdit eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni bir açıklama geldi. Ülkemizde ilk kez 30 Haziran açıklanan maymun çiçeği vakasında artış yaşandığı açıklandı. Vakalardaki artışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyururken Bakan Koca, maymun çiçeği virüsü tespit edilen hastaların sağlık durumlarıyla ilgili de bilgi paylaştı. Bakan Koca, Haziran ayında açıklanan maymun çiçeği vakalarında artış yaşandığını duyurdu. Ülkemizde 5 maymun çiçeği vakası tespit edildiğini duyuran Bakan Koca, 4 hastanın iyileştiğini 1 hastanın ise tedavi altında olduğunu aktardı. Öte yandan maymun çiçeği virüsünden ülkeler bazında ilk ölüm haberleri de gelmeye başladı. İşte detaylar…

İLK MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI HAZİRAN AYINDA TESPİT EDİLMİŞTİ

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını henüz tehdit olmaktan çıkmamışken çok sayıda ülkede maymun çiçeği alarmı verildi. Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası 30 Haziran 2022 tarihinde tespit edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 hastada maymun çiçeği hastalığı tespit edildiğini duyurmuş ve ‘Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.’ demişti.

VAKA SAYISI ARTTI

Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bugün yeni bir açıklama daha yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizdeki maymun çiçeği vakalarının arttığını duyurdu. Bakan Koca, ‘Ülkemizde 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi. 4 hasta iyileşti, 1 tedavi altında. Hastalık yakın temasla bulaşıyor, pandemi riski yok.’ ifadelerine yer verdi.

PERU’DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni gelişmeler de aktarılmaya devam ediliyor. Hastalıkla ilgili maalesef ilk ölüm haberleri de peş peşe geldi. Brezilya, Nijerya, Hindistan, İspanya ve Gana’nın ardından bir ölüm haberi de Peru’dan geldi. Peru’da maymun çiçeği sebebiyle ilk kez 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Başa dön tuşu