GENEL

Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Peker hakkında iddianame hazırlarken Peker’in İstanbul’daki evine düzenlenen baskın esnasında bir adet ateşli silah ve çok sayıda mermi bulunması sebebiyle yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Son dönemde yaptığı açıklamalar ve paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Peker’in basın danışmanı ise geçtiğimiz günlerde yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

Şu anda yurt dışında olan ve hem sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar hem de açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peker’in İstanbul2daki evine 2021 yılının Nisan ayında polis ekipleri tarafından operasyon düzenlenmiş ve evde bir adet ateşli silah ile çok sayıda mermi bulunmuştu. Bu kapsamda yürütülen soruşturmada organize suç örgütü lideri Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BAŞSAVCILIK İDDİANAME HAZIRLADI

2021 yılının Nisan ayında polis ekipleri tarafından Sedat Peker’in evine yapılan operasyonda bir adet ateşli silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker hakkında iddianame hazırladı. Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunduğu öne sürülen Sedat Peker hakkında 25 Ağustos 2022 tarihinde de yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Peker’in Beykoz’daki evinde yapılan aramada çeşitli silahlar ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar, 9 mm çaplı Parabellium tipi fişek atar, Avusturya yapısı Steyr marka M9-A1 model yarı otomatik tabanca ve 1 adet şarjör ile aynı çap ve tipte 14 adet fişek, 36 numara av fişeği patlatır, Türkiye yapısı Safirarms marka T14, M19 görünümlü, namlusu 1-set ihtiva etmeyen yarı otomatik doldurmalı av tüfeği, 1 adet şarjör ile 10 adet fişeği olarak kayıtlara geçti.

Başa dön tuşu