SANAT

Şehidim Şahidimdir

Yaşam hikayesinden bahseden Kamil Konur,  "Adana doğumluyum. Şehidim Şahidim bir anı kitabıdır. İlk görev yerim olan Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşadıklarımı kaleme aldım. 2012-2017 yılları arasında orada yaklaşık 5 yıl çalıştım. Orada bulunduğum dönem terör olaylarının şiddetli olduğu hendek terörü dönemiydi. Terörle mücadelenin her safhasında ya görev aldım ya da tanık oldum. Şunu gururla söylemek istiyorum; ben orada hekimlikten çok polislik yaptım. Bu süreçte birçok olaya tanıklık ettim, gözlemleme ve analiz etme fırsatı buldum. Sonuç olarak da bunu bir kitap haline getirerek kayıtlarda yer alsın ve unutulmasın istedim." dedi.

Yazar Konur; "Bu kitabı yazmak benim için çok zor doldu. Yaşananlar o kadar ağırdı ki, anlatmak dahi hiç kolay değildi. Anlattığım kişiler beni pür dikkat dinledi, anlamaya çalıştı, hayretler içerisinde kaldı ancak hangi tepkiyi alırsam alayım beni anladıklarına ikna olmuyordum. Evet sen! Bölgeyi görmedin, dar sokaklardan yürümedin, daha dün araç ile geçtiğin yol bugün patlamadı. Mayın tarlasında yürürcesine birazdan patlamayı beklemedin. Bir EYP (El Yapımı Patlayıcı) nedir? Bir TNT ne kadar gürültü ile patlar? Sadece 20 metre uzakta uçaksavar faaliyeti yapan Kobra zırhlı aracı seni ne kadar ürpertir? Gecenin bir yarısı etrafta in cin top oynarken pencerenin önünde büyük bir gürültüyle patlayan roketatarın yaşattığı kalp çarpıntısını eğer yaşamadıysan anlatılan her şey tam anlamıyla anlaşılmayacaktır. Orada kahramanca mücadeleler verildi. Bu milletin refahı için canlarını verenlerden bihaber bu millet… İşte bu sebeple biz de bu insanları anlatmayı vazife edindiğini" ifade etti.

 

Ne bu kitap, bir kitap olsun diye yazıldı.

Ne bu kitabı yazan, yazar olmak için yazdı.

Ne de bu yaşananlar, yazılmak için yaşandı.

 

Orada bir tarih yaşandı ve bu tarih de her zaman olduğu gibi karanlıkta kaldı. İşte bu karanlıkta kalan tarihe ışık tutmak maksadıyla böyle bir çalışma yaptık.

 

Barış sürecinde neler yaşandı? 

PKK terör örgütü barış sürecinde neler yaptı? 

Hendekler vatandaşa ne zorluklar yaşattı? 

Sokağa çıkma yasaklarında neler yaşandı? 

Operasyonlarda güvenlik güçlerimiz vatan topraklarını hainlerden nasıl arındırdı?

… ve daha bir çok merak edilen konulara yanıt bulabileceksiniz. 

İyi okumalar dilerim.

 

Başa dön tuşu