SİYASET

Şehit Ömer Halisdemir’in heykeli nereye gitti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’li Niğde Belediyesi tarafından Ömer Halisdemir Meydanında yaptırılan anıt üzerindeki Ömer Halisdemir heykelinin, 21 Şubat 2017’de düzenlenen törenle dikildiğini hatırlatarak, “Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında şehidimiz Ömer Halisdemir’in heykeli, siluetini tam olarak yansıtmadığı gerekçesiyle, yeniden yapılmak üzere kaldırılmıştı. Aradan geçen sürede anıt yapılmadı, yeri hala boş ”dedi.

 

“BABASI ADINA YAPILAN HABERDE YALAN ÇIKMIŞTI”

 

Şehit Ömer Halisdemir’in babası adına yandaş medyada seçim öncesi çıkan haberlerde yalan çıkmıştı. Aile, şehidin mezarına ve Çukurkuyu’daki evine ziyarete giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hiç bir  basın kuruluşuna olumsuz bir açıklama yapmadıklarını açıklamıştı. Aile şehidin adının bu şekilde yalan haberlerle gündeme getirilmesinden üzüntü duydukları belirtmişti.

 

GÜRER: “ANIT NE OLDU?”

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in, memleketi Niğde’de dikildikten bir süre sonra kaldırılan heykelin akıbetinin açıklanmasını istedi. Gürer, “Şehidimizin pek çok il ve ilçede adına anıtlar açılırken,  parklar yapılıp heykelleri dikilirken, memleketi Niğde’de 2 yıldır bir heykelinin yapılamamış olması üzüntü vericidir” dedi.

Şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için, 2017  Şubat ayında Niğde Belediyesi tarafından adını taşıyan meydanda bir anıt ve anıtın içinde şehidimizin heykelinin dikildiğini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Ancak şehidimizin heykeli, Niğde Belediyesi tarafından yeniden bir çalışma yapılmak üzere kaldırılmıştı. Darbe girişiminin üzerinden tam 3 yıl geçti. Şehidimizin heykelinin yeniden yapılmak üzere kaldırılmasının üzerinden de yıl geçti. Ne yazık ki, şehidimizin heykeli halen yapılamadı. Darbe girişiminin ikinci yıldönümü gelmesine rağmen, bu konuyla ilgili ne bir çalışma yapıldı ne de bir açıklamada bulunuldu” dedi.
 

Şehit Ömer Halisdemir için ülkemizin pek çok yerinde anıtlar açıldığını anımsatan Gürer, “Kocaeli Belediyesi darbe girişiminin hemen ardından, yaklaşık 2 ay içinde, şehidimizin doğup büyüdüğü Çukurkuyu beldesine, Ömer Halisdemir anısına büyük bir park ve müze yaptırdı. Ancak şehidimizin memleketi Niğde’de merkezde  kaldırılan heykelin  durumu dahi belli değil, çok yazık” diye konuştu.

Başa dön tuşu