GENEL

Şeker pancarı alım fiyatı 2022-2023

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, şeker pancarı alım fiyatını açıkladı. Şeker pancarı alım fiyatının arttığını söyleyen Bakan Kirişçi, Türkiye’nin şeker pancarı tohumu üretiminde yeterlilik oranının yüzde 183 olduğunun altını da çizdi. Şeker pancarında arz güvenliği sertifikalı kademede üretilen tohumlarda kullanılan ebeveyn hatların yerli ve milli karşılanmasının önem arz ettiğini aktaran Kirişçi, şeker pancarı tarımının ülke açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kars Şeker Pancarı Alım Kampanyası Töreni’nde önemli açıklamalara yer veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, şeker pancarı tarımının önemine dikkat çekti. Ülkemizin şeker pancarından yapılan şeker üretiminde yaklaşık 2,5 milyon ton yıllık üretimi ile dünyada beşinci, Avrupa’da ise dördüncü olduğunu belirtti. Bakan Kirişçi, şeker pancarı alım fiyatlarını da açıkladı.

ŞEKER PANCARI ALIM FİYATI AÇIKLANDI

Bu seneye ait şeker pancarı alım fiyatı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından açıklandı. Bakan Kirişçi, ‘Bu yılki şeker pancarı alım fiyatını ton başına 1400 lira olarak açıklıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 lira kota tamamlama primi de ilave olarak verilecektir. Böylece şeker pancarı alım fiyatı, yüzde 245 artış ile ton başına 1450 lira olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun.’ ifadelerine yer verdi.

TÜRKŞEKER 2023-TÜRKŞEKER 2053 ADINDA 2 ÇEŞİT GELİŞTİRİLDİ

Kars Şeker Pancarı Alım Kampanyası Töreni’nde önemli gelişmeleri de aktaran Bakan Vahit Kirişçi, son yıllarda şeker pancarıyla ilgili çeşit ıslahına yönelik çalışmaların olumlu sonuçlandığını açıkladı ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Şeker Enstitüsü tarafından TÜRKŞEKER 2023 ve TÜRKŞEKER 2053 adlarında 2 çeşit geliştirildiğini duyurdu. Bu önemli gelişmeyi paylaşan Kirişçi, ‘Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Geliştirilen bu çeşitlerin ticarete girmesi için 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu çerçevesinde 28 Ocak 2022 tarihinde Milli Çeşit Listesi’ne kayıtları yapılmış ve üretim izinleri alınmıştır.’ dedi.

Başa dön tuşu