GENEL

Selahattin Demirtaş Mahsa Amini eylemlerine destek için saçlarını kazıttı

Edirne F tipi kapalı cezaevinde tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş, İran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini protestolarına destek için saçını kazıttı. İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından halk sokağa çıkmış ve çok sayıda kişi kılık kıyafet kanunu protestolarına destek vermişti. İran’daki eylemler artarak devam ederken dünyanın dört bir yanından bu eylemlerle destek yağdı. Eylemlere destek verenlerden biri de Selahattin Demirtaş oldu.

İran halkına protestolarında destek verdiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, bu konuyla ilgili bir mektup kaleme aldı. Demirtaş’ın mektubunu eşi Başak Demirtaş paylaştı. Başörtü takmadığı gerekçesiyle dövülerek hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümüyle başlayan protestoları desteklediğini açıklayan Demirtaş, saçlarını kazıttı.

SAÇLARINI KAZITTI

İran’ın başkenti Tahran’da İslami ölçüde başörtü takmaması sebebiyle dövülerek hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ölümü ülkeyi ayağa kaldırdı. Genç kadının ölümünün ardından İran halkı sokağa çıktı ve protestolara başladı. Başta kadınlar olmak üzere ülkedeki kılık kıyafet kanununu protesto etmeye başlayan genç, yaşlı, kadın erkek binlerce kişi eylemlerine devam ediyor. İran halkına dünyanın dört bir yanından destek gelirken Edirne F tipi cezaevinde tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş’ın da Mahsa Amini protestolarına destek amacıyla saçlarını kazıttığı öğrenildi.

ADNAN SELÇUK MIZRAKLI DA SAÇLARINI KAZITTI

Konuyla ilgili bir mektup yazan Selahattin Demirtaş’ın kamele aldığı mektubu eşi Başak Demirtaş sosyal medya hesabından paylaştı. Yazdığı mektupta Mahsa Amini’nin ölümünü yüreğinin en derininde hissettiğini belirten Demirtaş, Mahsa Amini için yapılan protestolara detsek amacıyla kendisinin ve hücre arkadaşı olan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın saçlarını kazıttığını açıkladı.

 

Başa dön tuşu