SİYASET

Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını isteyen Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş ile ilgili yaptığı açıklamasıyla bir kez daha siyaset gündemine oturdu. Türkiye, 2023 yılında yapılacak seçimlere hazırlanırken CHP lideri Kılıçdaroğlu ise sık sık yaptığı açıklamalar ve paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan terör örgütü PKK ile ilişkisi bulunan Selahattin Demirtaş ile ilgili yine çok konuşulacak bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş ile ilgili yaptığı açıklamasıyla bir kez daha siyaset gündemine oturdu. Türkiye, 2023 yılında yapılacak seçimlere hazırlanırken CHP lideri Kılıçdaroğlu ise sık sık yaptığı açıklamalar ve paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan terör örgütü PKK ile ilişkisi bulunan Selahattin Demirtaş ile ilgili yine çok konuşulacak bir açıklama geldi. 2023 seçimlerine doğru geri sayım sürerken Millet İttifak’ında adaylığa en yakın isim olarak gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, son günlerde yaptığı açıklamalar ve paylaşımlarla gündem olmaya devam ediyor. 6’lı masanın yanı sıra HDP’den de destek isteyen Kılıçdaroğlu’nun Demirtaş ile ilgili açıklamaları ise sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte o açıklama…

Demirtaş’ın Serbest Kalmasını İstedi

T24’e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili konuştu ve haksız yere tutuklu olduğunu söyledi. Demirtaş için ‘Siyasi bir tutuklu zaten.’ ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, ‘Bir an önce serbest kalması benim en büyük arzum.’ dedi. Flaş açıklamalarına devam eden CHP lideri, ‘Demirtaş içeride olmasına rağmen inandığı yoldan dönmeyen, kararlılıkla demokrasiyi savunan, parlamentonun etkin bir kurum olmasını dile getirdiği görüşleri var. Bu görüşler gayet önemli. Bu arada sadece o değil, Sayın Osman Kavala da bir an önce serbest kalmalı. Haklarındaki serbest kalmalarına dair yargı kararlarının uygulanması gerekiyor.’ ifadelerine yer verdi.

Tepki Çekti

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamaları tepki topladı. Demirtaş’ın serbest kalmasını istediğini söyleyen ve serbest bırakılması için bir kez daha çağrı yapan Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Demirtaş ve Kavala’nın serbest kalması gerektiğini söyleyen CHP liderine sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Şimdi gözler Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından 6’lı masanın tepkisine çevrildi. Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu açıklamalara nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Başa dön tuşu