GENEL

Selahattin Demirtaş’tan Abdullah Öcalan çıkışı: ‘Türkiye Öcalan ile görüşmeli’

Edirne Cezaevi’nde tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani Davası’na SEGBİS aracılığıyla katıldı ve ifadesini verdi. Demirtaş’ın ifadesindeki Abdullah Öcalan çıkışı gündem oldu. Demirtaş’ın ifadesinin tamamı ve Öcalan sözleri HDP’nin resmi sosyal medya hesabından kelime kelime paylaşıldı. HDP’nin bu paylaşımı kısa süre içinde silmesi ise dikkat çekti.

Selahattin Demirtaş’ın Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri gündem oldu. Tutukluluğu devam eden ve ifade veren Demirtaş’ın ‘Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir’ sözleri HDP’nin resmi internet sitesinde paylaşıldı. Demirtaş’ın Öcalan ile ilgili söyledikleri ve ifadesinin tamamını sitesinde paylaşan HDP, kısa süre içerisinde bu paylaşımı sildi.

İFADE VERDİ

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu Edirne Cezaevi’nde devam ediyor. Kobani Davası’na SEGBİS aracılığıyla katılarak ifade veren Demirtaş, Öcalan sözleriyle gündem oldu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a ilişkin çok konuşulacak ifadelere yer veren Demirtaş, ‘Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir’ dedi.

‘BİRİLERİNİN CESARETLİ DAVRANMASI LAZIM’

Sözlerinin devamında ‘Bölünmeyi engellemenin yolu tekleştirmek değil birleştirmektir. Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım.’ dedi.

HDP ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

HDP ise Selahattin Demirtaş’ın ifadesinin tamamını ve teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerini önce resmi internet sitesinden paylaştı daha sonra bu paylaşımı sildi. Demirtaş’ın açıklamalarının neden silindiğine dair herhangi bir açıklama gelmedi.

 

Başa dön tuşu