GENEL

Bakan Soylu Yunanistan’ın ölüme terk ettiği 2 bebeğin görüntüsünü paylaştı

Yunanistan’ın düzensiz göçmenlere karşı sergilediği insanlık dışı tavır devam ediyor. Yunanistan, Ege’de bir göçmen faciasına daha imza attı. Yunanistan tarafından ölüme itilen 2’si bebek, 3’ü çocuk ve 1’i kadın 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Muğla açıklarında cansız bedenlerine ulaşılan 2 kardeşin görüntüleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Yürek yakan görüntüleri paylaşan Bakan Soylu, ‘Lanet olsun insanlığınıza’ notunu düştü.

Yunanistan’ın geri ittiği düzensiz göçmenlerden 73’ü kurtarılırken 2’si bebek, 3’ü çocuk ve 1’i kadın olmak üzere 6 göçmen ise maalesef hayatını kaybetmişti. Cansız bedenlerine ulaşılan göçmenlerin görüntüleri herkesi üzdü. Cansız bedenleri bulunan 2 kardeşin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ‘Yunanistan katliamı’ notunu düşerek üzüntüsünü dile getirdi.

6 GÖÇMENİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı, dün saat 00.10 sularında Marmaris Kızılburun açıklarında can salları üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarı üzerine 2 sahil güvenlik botu görevlendirmiş ve 73 düzensiz göçmen kurtarılmıştı. Maalesef 2’si bebek, 3’ü çocuk ve 1’i kadın olmak üzere 6 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı.

‘YUNANİSTAN KATLİAMI’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cansız bedenlerine ulaşılan 2 bebeğin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi. O anlara ilişkin görüntüleri paylaşan Bakan Soylu, ‘Lanet olsun insanlığınıza. Bu görüntüleri verdiğimiz için üzgünüz. Lübnan’dan İtalya’ya geçmek isteyen göçmenlere ve masum çocuklara yine Yunanistan katliamı. İki kardeşten Asım 9 aylık, Abdulvahap 4 yaşındaydı. Avrupa ve Yunanistan, bu katliamların sorunlusu sizsiniz.’ notunu düştü.

Başa dön tuşu