GENEL

Sınava başvuru yapmamış biri tekrarlanan KPSS’ye girebilir mi 2022?

2022 KPSS lisans oturumu, soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilmişti. 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen sınavın iptalinin ardından ÖSYM’den açıklama gelmiş ve yeni sınav takviminin kısa bir süre içinde açıklanacağı duyurulmuştu. Bugün ise ÖSYM’den yeni sınav takvimiyle ilgili açıklama geldi ve güncel KPSS tarihleri paylaşıldı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken KPSS sınavıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt aranmaya başlandı.

2022 KPSS lisans oturumu, soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilmişti. 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen sınavın iptalinin ardından ÖSYM’den açıklama gelmiş ve yeni sınav takviminin kısa bir süre içinde açıklanacağı duyurulmuştu. Bugün ise ÖSYM’den yeni sınav takvimiyle ilgili açıklama geldi ve güncel KPSS tarihleri paylaşıldı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken KPSS sınavıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt aranmaya başlandı. İptal edilen KPSS Lisans oturumunun ardından gözler ÖSYM’ye çevrilmişti. Milyonlarca aday ÖSYM’den gelecek güncel tarihleri merakla beklerken bugün yapılan açıklamayla güncel KPSS tarihleri duyuruldu. Bu duyuruyla birlikte tekrarlanacak olan KPSS sınavıyla ilgili merak edilen bir soruya da yanıt aranmaya başlandı. Vatandaşlar, ‘Sınava başvuru yapmamış biri tekrarlanan KPSS’ye girebilir mi?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, sınava başvuru yapmamış biri tekrarlanan KPSS Lisans oturumuna girebilir mi? İşte tüm merak edilenler…

KPSS SINAVI İPTAL EDİLMİŞTİ

31 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumu, soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilmiş ve diğer KPSS oturumları da ertelenmişti. Sınavın iptalinin ardından bugün yapılan açıklamayla yeni sınav takvimi duyuruldu. ÖSYM’nin yaptığı açıklamayla iptal edilen 2022 KPSS sınavında yeni takvim belli oldu. Bu kapsamda Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları ise 24-25 Eylül’de gerçekleştirilecek.

SINAVA BAŞVURU YAPMAYANLAR TEKRARLANAN KPSS’YE GİREBİLİR Mİ?

KPSS sınavlarıyla ilgili güncel takvim ÖSYM tarafından kamuoyuyla paylaşılırken vatandaşlar, ‘Sınava başvuru yapmamış biri tekrarlanan KPSS’ye girebilir mi?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu süreçte en merak edilen konulardan biri de bu oldu. 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ve iptal edilerek tekrar edilmesine karar verilen KPSS Lisans oturumuna başvuru yapmayanların tekrar edilecek sınava başvuru yaparak katılım hakkı olup olmayacağı merak konusu oldu. Ancak böyle bir durumun söz konusu olması beklenmiyor. ÖSYM’den bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Tekrarlanacak olan sınava daha önceki sınav için başvuru yapan ve sınavı iptal olan adayların katılım sağlaması bekleniyor.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve iptal edilen KPSS Lisans oturumuyla ilgili ÖSYM’den yapılan açıklamada, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının iptal edildiği, 2022-KPSS Lisans Alan ve 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarının ise ileri bir tarihe ertelendiği duyurulmuştu. Bu kapsamda sınavı iptal edilen KPSS adaylarından girecekleri yeni sınavlar için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği bilgisine yer verildi.

Başa dön tuşu