SARIÇAM

SODES” Yarınların Umudu Gençler” Projesi Başladı

 Başkan Bilal Uludağ’ın talimatlarıyla Belediye olarak hazırlanan ve uygulamaya hak kazanan adlı projede çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarının sağlanması ve faydalı alanlara yönelimlerini sağlanacak.

Sarıçam Belediyesine ait Kültür Merkezinde açılışı gerçekleşen ve İlçede uygulanacak olan “Yarınların Umudu Gençler” adlı bu proje ile 2018 yılı boyunca katılımcıların konusunda uzman eğitmenlerle masa tenisi ve izcilik kursları alacağı belirtildi.

“Yarınların Umudu Gençler”  projesinin açılışına Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pekel, birim müdürleri, belediye personeli, projeye katılan çocuk ve gençler ile aileleri de katıldı. Katılan gençlere ise çanta ve malzemeleri Başkan Yardımcısı ve birim müdürleri tarafından verildi

Proje Koordinatörü Mesut Aydoğdu, Sarıçam İlçesinde Milli, Eğitime bağlı okullarda eğitim gören 7-14 yaş aralığındaki çocuklar olduğunu belirterek, öğrencilerimiz yaz tatili sürecince masa tenisi eğitimi alacaklarını ifade etti. Aydoğdu,” Bu plan doğrultusunda İzcilik kampında 2 etkinlik tamamlanmış ve 200 öğrenci 3’er günlük kampa katılmışlardır. 2 ve 4 grup planlaması ise 25-26 ve 27 Temmuz tarihlerinde yapılacaktır. Yarının Umudu Gençler projesi Adana Valiliği koordinasyonunda, SODES kapsamında 276 bin lira hibe ve belediyemiz tarafından 36 bin lira eş finansman ile toplamda 311 bin lira ile yürütülmektedir.” dedi.

Açılışta konuşan Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pekel,”Başkanımız Bilal Uludağ’ın önderliğinde Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere belediye olarak her zaman destek verdik. Yarınımızın gelecekleri olan gençlerin geçmişini ve tarihini bilen, sosyal çevre ile barışık ve sporu sevmelerini teşvik edici çalışmalara da öncelik verdik.  Proje kapsamında 2018 yılı boyunca çocuklarımıza uzman eğitimciler tarafından masa tenisi ve izcilik kursları verilecek. Ayrıca tiyatro, sinema, piknik ve müze gezileri yapılacak. Proje koordinatörü ve emeği geçenlere de teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise açılışa katılan protokol ve projeye katılanlar kısa süreli de olsa gösteri amaçlı masa tenisi oynadılar.

 

Başa dön tuşu