SEYHAN

Sokak hayvanları aç bırakılmadı

Seyhan Belediyesi, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında ikinci kez uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağında da klasik belediyecilik hizmetlerinden, Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerine kadar her alanda çalışmalarını sürdürdü.

Seyhan Belediye ekipleri, Başkanı Akif Kemal Akay’ın “kısıtlı günlerde halka dokunan hizmetlerin artırılması” talimatı çerçevesinde ikinci kez uygulanan 2 günlük kısıtlamada da iş ve işlemlerini devam ettirdi. 

KALABALIK BÖLGELERDE RAHATSIZLIK VERMEDEN HİZMET ÜRETİLDİ

Seyhan Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, normal günlerde yoğun olan sokaklarda asfalt yenileme ve sağlıklaştırma hizmetleri ile kilit parke döşeme ve sağlıklaştırma faaliyetlerini yerine getirdi. İlçenin merkezinde yoğunlaşan hizmet sunumunda, normal günlerde kalabalık olan sokaklarda, mevcuda göre asfalt serme, yama ve sağlıklaştırma ile kilit parke döşeme, bakım ve sağlıklaştırma çalışmaları kimseyi rahatsız etmeden tamamlandı. 

SEYHAN’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım Birimi de, ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerini karşılamak üzere görevdeydi. İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapan ekipler, imkanı olmayan hastalara da hasta yatağı gibi medikal ürünler teslim etti. Aşevinde üretilen sıcak yemekler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca yakınlarında Covid-19 çıkan ve kendilerinde şüphe duyan bireyler de “Pozitif Taksi” uygulaması kapsamında hastanelere intikal ettirildi.  Seyhan Belediyesi’nce kurulan özel ekipleri ise ilçe genelinde apartmanların ortak kullanım alanları ile Covid-19 hastası çıkan evlerde dezenfeksiyon hizmetini aralıksız sürdürdü.

 GÜVERCİNLER DE AÇ KALMADI

Seyhan Belediyesi geçen kısıtlama günlerinde olduğu gibi kedi-köpek ve güvercinler için besleme çalışması yaptı.  Belediye ekipleri sokaktaki Kedi ve köpekler için hazırlanan kırıntı, mama gibi yiyecekleri ilçenin 4 yanına ulaştırdı. Ekipler kent merkezinde kümelenen Güvercinleri de yine unutmadı. Ulucami, 5 Ocak Meydanı, Gar önü gibi güvercinlerin kümelendiği alanlarda besleme yaptı. Belediye ekiplerince yapılan çalışmalar Kısıtlama günlerinde detaylandırılarak devam edecek.

Başa dön tuşu