GENEL

Son Dakika! KPSS Sonrası YKS Sınavı da İptal Oluyor

KPSS sınavının iptal olmasının ardından gözler üniversite sınavına çevrilmişti

2022 KPSS sınavında yaşanan soru skandalı sonrası bu sene yapılan KPSS sınavı iptal edilmişti. Gözler ÖSS’nin yaptığı YKS sınavına çevrilmişti.

ÖSYM yaptığı son dakika açıklaması ile KPSS sınavının iptal edildiğini duyurmuştu. Yeni ÖSYM başkanı Ersoy 31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurmuş ve bu haber sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.

Gelen bilgilere göre 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak olan KPSS oturumları da şimdilik ertelenmişti..

Yaşanan soru skandalı sonrasında savcılığın soruşturma başlatması üzere 31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS’nin tüm oturumlarının iptal edildiği açıklanmıştı.

Daha önce de Türkiye’de 1992 Anadolu lisesi sınavları, 1999 yılında soruların çalındığı ÖSS sınavı iptal edilmişti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ!

Sosyal medyada bir iddiaya göre yine aynı kurumun ve görevden alınan ÖSS başkanın yaptığı YKS sınavına dair de bir iptal yaşanacağı yönünde! İddialara göre ilerleyen günlerde ÖSS sınavı içinde bir skandalın açığa çıkacağı.

Sosyal medyada YKS sınavını da aynı görevden alınan ÖSS başkanı ve kurum yaptı. O sınavında şaibesiz olduğunu düşünmemiz imkansız yorumları yapıldı. Twitter’da YKS sınavı da iptal edilmeli baskısı başladı.

Başa dön tuşu