YAŞAM

Sözlü’den sportif havacılığı geliştirme hamlesi

Adana Büyükşehir Belediyesi, sivil havacılığının gelişmesi adına 91 yıldır hizmet veren THK ile işbirliğine gidip, Adana’da sportif havacılığı geliştirmek amacıyla hamle yaptı. Başkan Hüseyin Sözlü, THK Genel Müdürü Erdoğan Aslanstaş’ı makamında konuk edip, ortak projeler ve hizmetler yürütmek üzere işbirliği protokolü imzaladı.
ADANA’NIN İKLİMİ VE COĞRAFİK KONUMU ÇOK ELVERİŞLİ
Türk Hava Kurum Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş, Adana’nın iklimi ve coğrafi konumu dolayısıyla sportif havacılığa çok elverişli olduğunu vurgulayıp, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok başarılı sonuçlar doğuracak çalışmalar yürütmekten mutlu olacaklarını belirtti. Aslantaş, balon uçuşları başta olmak üzere paraşütle atlayış, yamaç paraşütü, micro light, gyrocopter, ultra light planör uçuş eğitimlerinin Adana’da sürdürülmesini amaçladıklarını bildirdi.

ADANALILAR ARTIK KAPADOKYA’YA GİTMEYECEK
Başkan Hüseyin Sözlü de Kapadokya yöresinde balonla uçuş turizminin geliştiğini, Adana’da da balon uçuşlarını popüler hale getirerek turist çekebileceklerini ifade etti. Adana’ya balon uçuşlarının güvenle gerçekleştirilmesi için Türk Hava Kurum ile uyum içinde çalışmalar ortaya koyacaklarını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Düşüncem o ki Adana’da yapılan balon uçuşları Kapadokya’yı geçecektir. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her yönüyle cazibe merkezi haline gelmesi için taşın altına elimizi koymaya hazırız. Adana bünyesindeki üniversiteler dolayısıyla genç nüfusun bir hayli fazla olduğu bir kent… Gençlerimiz de balon uçuşları için kilometrelerce öteye, Kapadokya’ya gitmeyip kentlerindeki böylesi bir imkanı değerlendireceklerdir” dedi.

Başa dön tuşu