GENEL

15 bin lira ile çalıştıracak eleman bulamıyorlar! O sektörde eleman sıkıntısı yaşanıyor, maaşları memur maaşına yakın

Turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. 2019 yılı verilerini hedefleyen turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı ciddi boyutlara ulaştı. Pandemi sebebiyle personelin farklı sektörlere yöneldiği belirtilirken ara eleman boşluğu ise doldurulamıyor. Pandeminin getirdiği ciddi sıkıntılar sebebiyle personel açığı yaşanırken sektörde 8,9, 10 ,15 bin TL’ye çalıştırılacak eleman bulunamıyor.

Turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. 2019 yılı verilerini hedefleyen turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı ciddi boyutlara ulaştı. Pandemi sebebiyle personelin farklı sektörlere yöneldiği belirtilirken ara eleman boşluğu ise doldurulamıyor. Pandeminin getirdiği ciddi sıkıntılar sebebiyle personel açığı yaşanırken sektörde 8,9, 10 ,15 bin TL’ye çalıştırılacak eleman bulunamıyor. Turizm sektöründe ara eleman açığı yaşanıyor. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle personel farklı sektörlere yönelirken turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Turizm kentlerinin başında gelen Antalya’da da ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Sektörde 15 bin liraya kadar çıkan maaşla çalışacak eleman bulunamıyor.

8-15 BİN LİRA ARASINDA MAAŞ

Pandemi sebebiyle 2 yıl kapanmayla geçerken pandeminin getirdiği sıkıntılar daha yeni yeni aşılmaya çalışıyor. Pandemi sebebiyle turizm sektöründeki personeller ise farklı sektörlere yöneldi ve bu sebeple sektörde ara eleman sıkıntıları yaşanmaya başladı. Koronavirüs pandemisi sebebiyle kapanan turistik tesislerde nitelikli iş gücü sıkıntısı yaşanıyor. Pandemi sürecinde otellerde görev alan yetişmiş mutfak ve servis elemanlarının yanı sıra housekeeper, ön büro alanlarında da ciddi kayıplar yaşanmıştı. Farklı sektörlere yönelen turizm personelleri pandemiden sonra geri dönmeyince yöneticiler de onların yerini dolduracak yeni eleman arayışına girdi. Ara eleman sıkıntısının yaşandığı sektörde yeni işe alınacak elemanlara yöneticiler tarafından sigorta, yemek, lojman, yan haklar ve 8-15 TL arasında maaş teklifi yapıyor.

MAAŞLAR MEMUR MAAŞINA YAKIN

Ancak yöneticilerin sunduğu tüm bu tekliflere karşılık turizm sektörüne sezonluk bakıldığı için eleman bulmada hala sıkıntı yaşandığı aktarılıyor. Öte yandan yasal mevduatlarda da çalışmalar yapılması gerektiği vurgulanıyor. Sektörde ara eleman konusunda çok büyük bir açık olduğu, çalışanların kazanç konusunda memur maaşına yakın kazançları olduğu ancak tüm bu imkanlara rağmen eleman bulmada sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

Başa dön tuşu