SİYASET

SÜMER CHP HALKIN UMUDU

ADANA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, kötü yönetilen Türkiye’nin ancak Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, kazanımlarına sahip çıkarak, onları geliştirerek kurtulabileceğini belirterek “Bunu yapabilecek parti ise CHP’dir. Modern Türkiye’nin ve demokrasinin mimarı olan CHP bugün de halkımızın umududur” dedi. 

Partisinin 97’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sümer,  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki eserim var biri cumhuriyet, birisi de Cumhuriyet Halk Partisidir” sözünü anımsattı. 

CHP’li Sümer, Türkiye’nin eşitsizliklerin, adaletsizliklerin, haksızlıkların kalıcılaştırılmaya ve kurumsallaştırılmaya çalışıldığı bir ülke haline geldiğini belirterek “Cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımlarını elinin tersiyle iten bir yönetim Türkiye’yi her alanda hızla geriletmektedir” dedi.

Sümer mesajına şöyle devam etti:  

Bu kötü yönetimden ancak Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, kazanımlarına sahip çıkarak, onları geliştirerek kurtulabiliriz. Bunu yapabilecek parti ise CHP’dir. Modern Türkiye’nin ve demokrasinin mimarı olan CHP bugün de halkımızın umududur. 

9 Eylül 1923’te partimize ilk günkü coşkuyla, heyecanla, inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

 

Başa dön tuşu