YAŞAM

Sushi Japon Mu Çin Yemeği Mi? Uzak Doğu’da Neden Chopstick Kullanılır?

Sosyal medyaya düşen analı kızlı video sonrası suşi ne yemeği, Çinliler neden chopstick kullanır merak konusu oldu.

Sosyal medyada viral olan video sonrası Sushi ne yemeği, hangi ülkenin yemeği merak konusu oldu.

Tiktok’ta Yasemin Ada Boru adlı bir kızın annesiyle çektiği Date puanlama, bir insandan soğuma nedenlerim adlı videosunda ki sözleri ve tavırları sosyal medyaya adeta saç baş yoldurttu. Bir zamanların ünlüsü Esra – Ceyda kardeşleri hatırlatan videodaki kişiler merak edildi. Bununla birlikte Sushi ne yemeği? Sushi hangi ülkenin yemeği? Uzak Doğu ülkelerinde neden Chopstick kullanılır merak edildi. Chopstick nereden çıktı?

SUSHİ ÇİN DEĞİL JAPON YEMEĞİDİR

Öncelikle videoda geçen “Chinese restoranı” diyerek Sushi’nin Çin yemeği olduğu özgüveniyle karşıyı ezmeye çalışan edayı düzeltelim. Suşi bir Japon yemeğidir.

Peki yemek çubukları yani Chopstick nereden nasıl çıktı? Asya ülkelerindeki Chopstick tarihi?

Bazı Asya ülkelerinde kullanılan yemek çubukları, yemeği tabaktan, kaseden almak için kullanılır. Yemek çubukları odundan, fildişinden, bambudan ve plastikten yapılabilirler. Altın ve gümüşten yemek çubukları da vardır ancak bunlar ağır ve pahalı oldukları için sadece süs eşyası olarak kullanılır.

Yemek Çubukları Nerede İcat Edildi?

Chopstick’lerin eski Çin’de icat edildiği sanılsa da tam olarak nerede icat edildikleri belli değildir.

Yemek çubukları günümüzde Çin, Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve bu coğrafyalara yakın ülkelerde kullanılır.

Bu çubukların adı aslında waribashi’dir. Kimileri hashi’de derler.

Yemek çubuklarında dair iddia edilen bilgilerden biri de eskiden yemeğin zehirli olup olmadığını anlamak için kullanıldığıdır. Yemekleri bu çubukları irdeleyip çubuk renk değiştirirse yemeğin zehirli olduğu anlaşılırmış..

Başa dön tuşu