SAĞLIK

Tahta kaşıkların temizliğine dikkat

Tahta kaşıklar eski çağlardan günümüze kadar ulaşmış sürekli elimizin altında olan ve hayatımızı kolaylaştıran 1 mutfak aletidir. Farklı malzemelerden yapılabilen ve cilalı ya da cilasız olmak üzere farklı gruplara ayrılan tahta kaşıkların temizliği de önemli 1 konudur.

Tahta yapısı olduğu için maddeyi içerisine çekebilme özelliğine sahiptir. Bu yüzden tahta kaşık temizliğine özellikle önem gösterilmelidir. tahta kaşıkları hijyenik tutmak için en pratik yolları belirledik.

OKSİJENLİ SU İLE TEMİZLEME

Tahta kaşıkların daha sağlıklı ve hijyenik olması için oksijenli su ile yıkayabilirsiniz. Oldukça kolay ve hijyenik olan bu yöntem tahta kaşık temizliğinde en etkili seçenekler arasındadır. Oksijenli suyu çevrenizdeki bir eczaneden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Tahta kaşığı bir kabın içerisine koyun, üzerine bir miktar su ekledikten sonra oksijenli suyu da ilave edin. Bu işlemi sadece oksijenli su kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz. Hatta bu yöntem sizler için daha etkili olacaktır. Bu sayede tahta kaşıkların kızı gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz.

ZEYTİNYAĞI KULLANIMI

Tahta kaşıkların temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem ise zeytinyağıdır. Evet yanlış duymadınız, kulağa biraz garip gelse de tahta kaşıkların temizliğinde en etkili yollardan biridir. Fırınınızı 180 dereceye getirin ve çalıştırın, tahta kaşıkların kızı zeytinyağı ile ovalayın ve kaşığın tüm yüzeyinin kapladığından emin olun. Fırın yeteri derecede ısıya ulaştıktan sonra kaşıkların hızı fırının içine koyun ve 2-3 dakika bekleyin. Bir süre geçtikten sonra kaşıkların kız tamamen soğumadan elinizde yıkadıktan sonra kurumaya bırakın. Bu yöntem ile kaşıkların kız ilk günkü gibi parlayacak.

KARBONATLI SU YÖNTEMİ

Tahta kaşık temizliğinde kullanılan bir diğer yöntemde karbonat kullanmaktır. Karbonat suda çözülen bir madde olduğu için tahta tarafından kolaylıkla emilir. Bahta kaşık tarafından emilen karbonat, kaşığın içinde biriken asitleri nötrleştirir. Bu sayede kaşıkta görünmeyen bakteriler ve kaşığın içinde emilen besinler bile yok olur. Bu yöntemde 2’ye 1 oranı kullanılır. 2 su bardağına 1 tatlı kaşığı karbonat koyun ve çözülene kadar karıştırın. Tahta kaşıklarınızı elde ettiğiniz bu çözeltinin içine koyarak 20-30 dakika arasında bekletin. Çözeltiyi hazırladığınız su için sıcak su da kullanabilirsiniz.

Başa dön tuşu