BÜYÜKŞEHİR

Tarım işçilerine yemek ve ekmek dağıtıldı

Mülteciler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEP) projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve Adana’ya göçle gelenlere Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 çeşit sıcak yemek dağıtımına başlandı. İhtiyaç sahibi 1500 kişiye sıcak yemek dağıtımı 90 gün boyunca devam edecek. Sıcak yemek verilen hanelere Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek tarafından ücretsiz olarak ekmek de temin ediliyor.

İSTİHDAMA KATKI

Adana Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında 90 gün boyunca çalıştırmak üzere 14 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 14 göçmen işe alarak istihdama da katkı sundu.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE YEMEKLE BİRLİKTE ÜCRETSİZ HALK EKMEK

Proje kapsamında Karataş İlçesi Tuzla Çağırkanlı Beldesi’nde yaşayan mevsimlik tarım işçilerine Adana Büyükşehir Belediyesi sıcak yemek dağıttı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Çağırkanlı Beldesi’nde bulunan iki çadır alanında 300 mevsimlik tarım işçisine sıcak yemek dağıttı. Hijyen kurallarına uyularak havası alınmış olarak kapatılan kutularda hazırlanan yemekler haftanın her günü mevsimlik tarım işçilerine ulaştırılıyor. Toplam 300 adet hazırlanan yemeklerle birlikte 250 adet ekmek de Halk Ekmek tarafından ücretsiz veriliyor. 90 gün boyunca tek öğün olarak verilen yemeklerden memnuniyetlerini dile getiren mevsimlik tarım işçileri,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti.

Başa dön tuşu