GENEL

Taşeron sözleşmeli personele kadro meselesi çözüme kavuşuyor

Mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerindeki ilk konu başlığı olduğunu aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklamalarıyla herkesi heyecanlandırdı. Sözleşmeliye kadro meselesi gündemdeki yerini korumaya devam ederken Bakan Bilgin, sık sık bu konudaki son durumu kamuoyuna aktarıyor. Binlerce kişinin gözü kulağı sözleşmeliye kadro konusunun çözümünde. Sözleşmeliye kadro meselesinin ne zaman çözüme kavuşacağı ve sözleşmeli personele ne zaman kadro verileceği sorularına yanıt aranıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarının yanında bir diğer önemli konu başlığı olan sözleşmeliye kadro meselesi ile ilgili de sık sık bilgilendirme yapıyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Bakan Bilgin,’ mevsimlik işçiye ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğunu belirtmişti. Peki, taşeron sözleşmeli personele ne zaman kadro verilecek? Sözleşmeliye kadro meselesi çözüldü mü, ne zaman çözülecek? Sözleşmeliye kadro verilecek mi? İşte tüm merak edilenler…

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO MESELESİ SON DURUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadro meselesi ile ilgili sık sık açıklamalarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuyu tekrar ele alan Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapılacak değerlendirmeler sonucunda bu meselenin sonuçlanacağını belirtti. 90 bin taşeron işçi ne zaman kadroya geçeceğini ve kadro meselesinin çözüme ne zaman kavuşacağını merak ederken Bakan Bilgin, ‘Hazırlığımızı yaptık’ dedi.

‘BİTİRMEK ÜZEREYİZ’

Sözleşmeliye kadro meselesi ile ilgili çok önemli açıklamalara yer veren Bakan Bilgin, mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğunu söyleyerek, ‘Bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır.’ ifadelerini kullandı. Öte yandan sözleşmelilerin kadro haklarıyla ilgili toplu sözleşme metninin 52. Maddesinde, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 22 yılı içerisinde tamamlanacaktır.’ ifadeleri yer alıyor.

Başa dön tuşu