GENEL

Tayvan 7.2 şiddetindeki depremle sarsıldı! Tsunami uyarıları yapılıyor

Tayvan’da 7,2 şiddetinde deprem meydana geldi. 6.6 şiddetindeki depremin ardından 7,2 şiddetindeki depremle sarsılan Tayvan’da yetkililer tsunami uyarılarında bulundu. Bugün meydana gelen ve şiddeti 7,2 olarak açıklanan depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Dün Tayvan’ın kıyı kentinde 6.6 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş ve depremin ardından yapılan açıklamada can ve mal kaybı yaşanmadığı bilgisine yer verilmişti.

Tayvan’da peş peşe depremler yaşanıyor. Dün meydana gelen ve şiddeti 6.6 olarak açıklanan depremin ardından bugün şiddeti 7,2 olan bir deprem daha meydana geldi. Bugün Tayvan’da meydana gelen deprem sonrasında yetkililer tsunami uyarılarında bulundu. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

TAYVAN’DA 7,2 ŞİDDETİNDE DEPREM

Tayvan’da dün meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından bugün şiddeti 7,2 olarak açıklanan bir deprem daha yaşandı. 7,2 şiddetindeki depremin ardından yetkililerden tsunami uyarısı geldi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

Dün Tayvan’ın kıyı kenti Taitung’un yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde meydana gelen depremin şiddeti 6.6 olarak açıklanmıştı. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin başkent Taipei’de de hissedildiği bilgisine yer verilirken depremin ardından yapılan açıklamada can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirilmişti. Bugün meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından vatandaşlara tsunami uyarısı yapıldı.

2 KATLI BİR BİNA ÇÖKTÜ

Depremle ilgili peş peşe açıklama yapan yetkililer depremin ülkenin kuzey kıyılarında da hissedildiğini bildirdi. Yapılan bir başka açıklamada ise depremin merkez üssüne yakın bir bölgede 2 katlı bir binanın çöktüğü bilgisi paylaşıldı.

2016 YILINDA ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

2016 yılında Tayvan’ın güneyinde meydana gelen depremde ise 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. 1999 yılında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremde de 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

 

Başa dön tuşu