GENEL

TBMM’de yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni Anayasa vurgusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen özel oturumla 6. yasama dönemi bugün başladı. 1 Ekim 2022 yeni yasama yılı açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri, terörle mücadele ve yeni Anayasa ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa’ya vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yeni dönem Meclisimin Türkiye’yi hakkı olan yeni Anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin izini de sileceğine inanıyorum.’ dedi.

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı’nın başladığı 1 Ekim 2022 tarihinde özel gündemle toplandı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli mesajlar verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

TBMM’DE 6. YASAMA DÖNEMİ BAŞLADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında düzenlenen özel oturumla TBMM 27. Dönem 6. Yasama Yılı başladı. Açılış programında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar geldi. TBMM’nin yeni yasama döneminin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, Meclis’in Milli Mücadele yıllarından bu yana bu ülkenin her türlü meselesinin çözümünde, milletin beklentilerinin karşılanmasında öncü bir rol üstlendiğini belirtti.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Meclis’in yeni döneminde açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa konusuna da bir kez daha değindi. Konuşmasında yeni Anayasa mesajı veren Erdoğan, ‘İçimizde ukde kalan bir mesele de ülkemizi sivil, demokratik, vizyoner bir Anayasaya kavuşturmaktır. Samimi çağrılar ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi. Yeni dönem Meclisimin Türkiye’yi yeni Anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin izini de sileceğine inanıyorum.’ dedi.

2023 SEÇİMLERİ

Açıklamasının devamında 2023 seçimlerine de değinen Erdoğan, ‘Türkiye, yaklaşık 8 ay sonra gideceği seçimlerde hem TBMM üyelerini hem de yürütmenin temsilcisi Cumhurbaşkanı’nı belirleyecek. Dünyanın ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı, siyasi, askeri güç merkezlerinin yeniden oluştuğu dönemde bu seçimleri yapacağız. Ülkemize yaptığınız hizmetler için şimdiden her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Karşımızda her türlü tehdide rağmen milletin hakkını, hukukunu cansiperane koruyan bir Meclis var.’ ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Terörle mücadelede kararlılık mesajı da veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan operasyonlar, alınan tedbirler ve diplomasiyle terör örgütlerinin sınırlarımız içerisinde bitirildiğini, sınırlarımız dışında ise felç ederek yeni güvenlik ve huzur iklimi oluşturulduğunu aktardı ve ‘Teröristlerin her an ensesindeyiz. Teröristlerin giriştikleri tek tük saldırı girişimleri son çırpınışlarıdır. Tehditleri kaynağında yok ederek, ülkemizin güvenliğini, milletimizin huzurunu sağlama stratejisini bir gece ansızın gelebiliriz diyerek uygulamaya devam ediyoruz.’ dedi.

 

Başa dön tuşu