GENEL

Kılıçdaroğlu’nu hatırlattı! Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ÖSYM binası önüne gitti

2022 KPSS sınavı ile ilgili ortaya atılan skandal iddiaların ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor. KPSS sınavındaki bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavlarındaki sorularla birebir aynı olmasının ardından sosyal medya ayağa kalkmış ve şikayet üstüne şikayet yağmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girmiş ve konuyla ilgili DDK’ya inceleme talimatı vermişti. DDK Müfettişleri ÖSYM’ye giderek denetleme başlatırken ÖSYM binasına giden bir isim de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu.

2022 KPSS sınavı ile ilgili ortaya atılan skandal iddiaların ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor. KPSS sınavındaki bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavlarındaki sorularla birebir aynı olmasının ardından sosyal medya ayağa kalkmış ve şikayet üstüne şikayet yağmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girmiş ve konuyla ilgili DDK’ya inceleme talimatı vermişti. DDK Müfettişleri ÖSYM’ye giderek denetleme başlatırken ÖSYM binasına giden bir isim de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu. Türkiye gündemini sarsan 2022 KPSS sınav sorularının sızdırıldığı iddialarıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken son olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasının ardından Devlet Denetleme Kurulu Müfettişleri harekete geçmiş ve ÖSYM’ye giderek denetlemelerine başlamıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da ÖSYM binası önüne giderek açıklamalarda bulundu. Özdağ’ın bu hareketi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hatırlattı.

KPSS KRİZİ

31 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumuyla ilgili kriz yaşanıyor. Türkiye gündemini sarsan 2022 KPSS sınav sorularının sızdırıldığına dair iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na özel talimat vererek konunun incelenmesini istedi. Sıcak gelişmelerin peş peşe geldiği olayda son olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla görevden alındı. Aygün’ün görevden alınmasının ardından DDK Müfettişleri de harekete geçti ve ÖSYM binasına giderek denetlemelere başladı.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN ÖSYM BİNASI ÖNÜNDE AÇIKLAMALAR

2022 KPSS krizi devam ederken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da ÖSYM binası önüne giderek gazetecilere açıklamalarda bulundu. ÖSYM binası önünden açıklama yapan Özdağ, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın sadece 16 soruyla sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi ve bundan önceki sınavlarda kullanılan şifreleme yöntemiyle cevaplandırmanın da araştırılması gerektiğini belirtti. Öte yandan Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verilmesinin de olumlu bir adım olduğunu ifade etti.

AKILLARA KILIÇDAROĞLU’NU GETİRDİ

Açıklamasının devamında bu sınav ve bundan önce yapılan birkaç sınavla ilgili tespit edilen şifreli yolsuzluğu ilerleyen günlerde Türk kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Özdağ, bu konuyla ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını aktardı. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın ÖSYM binasının önüne gitmesi ise akıllara geride bıraktığımız aylarda TÜİK, MEB, SADAT, Et ve Süt Kurumu binalarına çıkartma yapan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nu getirdi.

Başa dön tuşu