ÜNİVERSİTE

Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Online Törenle Giydi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler için online olarak 'Beyaz Önlük' giyme töreni düzenlendi. Her yıl Kongre Merkezi’nde gerçekleşen tören, yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl ÇÜ Tıp Fakültesi toplantı salonunda online olarak gerçekleştirildi. Öğrencilerin çevrimiçi olarak izlediği törende Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, beyaz önlüğün tıp alanında pek çok değerin ve erdemin sembolü olduğunu hatırlatarak, hekimliğe yeni adım atan meslektaşlarına, “Hastalarınıza her zaman şefkat ve merhametle yaklaşmayı lütfen hiç unutmayın.” önerisinde bulundu.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tunay Sarper, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Özgü Mete, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz ile akademisyenler katıldı. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı başarı sıralamasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine birincilik derecesi ile giren Merve Hayva ve dereceye giren diğer öğrenciler temsili olarak önlük giydi.

 

Hayva: “Çukurova Üniversiteli Olmaktan Gurur Duyuyorum”

ÇÜ Tıp Fakültesini kazanan diğer öğrencilerin de çevrimiçi olarak izlediği ve Balcalı Hastanesinin resmi sosyal medya hesabından canlı olarak aktarılan törende öğrenciler adına konuşan Merve Hayva, “Bugün burada sizleri temsil etme şansına sahip olduğum için kendimi çok mutlu ve gururlu hissediyorum” dedi. Pandemi süresi boyunca doktorluğun ne kadar kutsal ve önemli bir meslek olduğunun bir kez anlaşıldığını dile getiren Hayva, “Bu yüzden bu bölümü seçtiğim için çok mutluyum. Ülkemizde o kadar devlet üniversitelerinde okuma imkânım varken Çukurova Üniversitesini seçmemin en büyük nedeni köklü bir üniversite, geniş ve iyi bir akademik kadroya sahip olması. Çukurova Üniversiteli olmaktan gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Sarpel: “Çukurova Üniversite Dünyada En Önemli Eğitim Kurumları Arasında”

Tıp Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Tunay Sarpel ise Çukurova Üniversiteli olmanın öneminden söz etti. Çukurova Üniversitenin dünyada en önemli eğitim kurumları arasında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Sarpel, “Üniversitemiz sizlere sosyal yaşam, öğrenci kulüpleri ile spor ve sanat alanında sonsuz imkânlar sunmaktadır. Tıp eğitimi gibi zor ve meşakkatli olabilecek bir süreci başarmaya çalışırken, güzide üniversitemizin bu avantajlarından da sonuna kadar faydalanmanızı umuyor ve tavsiye ediyorum. “ dedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Beyaz Önlük Tıp Alanında Pek Çok Değerin ve Erdemin Sembolü”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel sözlerine, beyaz önlüğün tıp alanında pek çok değerin ve erdemin; aynı zamanda çok büyük bir sorumluluğun sembolü olduğunu hatırlatarak başladı. Yapılan töreni online olarak izleyen öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Tuncel şunları kaydetti;

’’Hekimlik dünyadaki en eski, kutsal ve saygın mesleklerden biri. Hekimliğin, vicdani, ahlaki ve insani değerlerine her zaman sahip çıkacağınızdan; hiçbir ayrım gözetmeksizin size emanet edilen paha biçilmez ve tekrar yerine konması mümkün olmayan insan canını, kutsal kabul ederek hastalarınız için her türlü fedakârlığı göstereceğinizden hiç kuşkum yok… Şefkat merhamet hekimliğin vazgeçilmezleridir. Hastalarınıza her zaman şefkat ve merhametle yaklaşmayı lütfen hiç unutmayın.”

 

“Tıp Fakültemiz Çok Kıymetli Hekimler ve Bilim İnsanları Yetiştirmiştir”

“Sizleri bugünlere getiren ve başarınız için hep elinden gelenin en fazlasını yapan saygıdeğer Anne ve Babalarınıza. Aile büyüklerinize de huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle ne kadar gurur duysalar haklılar… Genç Meslektaşlarım, Tıp Fakültemiz Üniversitemizin ilk açılan fakültelerinden biri olup bugüne kadar pek çok başarıya imza atmış, çok kıymetli hekimler ve bilim insanları yetiştirmiştir. Sizleri de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültemizde görmekten çok mutluyuz. Aramıza hoş geldiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu hiç unutmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir öğretim hayatı diliyorum.”

 

Mesleğe İlk Adımı Online Olarak Attılar

Açılış konuşmalarının ardından, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı başarı sıralamasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine birincilik derecesi ile giren Merve Hayva’ya, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beyaz önlüğünü giydirerek başarı diledi.

Beyaz önlüğün giyilmesinin ardından Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Özgü Mete tarafından Beyaz Önlük Andı okundu.

Tıp Fakültesine başlayan öğrencilere yeni dönemin ilk dersini ise Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turan Çetin verdi.

Online olarak gerçekleşen beyaz önlük giyme töreni anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

Başa dön tuşu