GENEL

TL’nin değer kaybı yüzümüze tokat gibi çarptı! Almanya’nın ucuzluk marketinde 5 yıldızlı her şey dahil Türkiye tatili 27 Euro’ya satılıyor

Türk Lirası’nın değer kaybını her geçen gün derdinden hissettiğimiz şu günlerde yüzümüze tokat gibi çarpan bir gelişme daha yaşandı. Almanya’da bir ucuzluk marketinde Türkiye tatili satılmaya başlandı. Hem de 5 yıldızlı otelde, 22 gece, uçak bileti ve her şey dahil olarak sadece 599 Euro.

Türk Lirasının son yıllardaki değer kaybı iyice artarken, özellikle cennet ülkemizin tatil bölgeleri Avrupalılar için cazip hale geldi. Çünkü Avrupa’da yaşayanlar için Türkiye’de fiyatlar çok ucuz. Türk vatandaşları parasını denkleştirip 3 gün tatile gidemezken, Avrupa’lılar en lüks tatili çok ucuz fiyatlara yapıyor. Hatta öyle ki, Almanya’da BİM market gibi aktüel ürünler kampanyaları yapan bir ucuzluk market, kataloglarına Türkiye tatili de ekledi. Yanlış duymadınız, ucuzluk marketin kataloğunda uçak bileti ve her şey dahil, 5 yıldızlı otelde Türkiye Tatili satılıyor. Hem de öyle 3-5 gün değil! Tam 22 günlük tatil. Fiyatı görünce ise küçük dilinizi yutacaksınız.

22 günlük her şey dahil tatil 599 Euro

Türk Lirasının değer kaybı, Avrupa ülkelerinin iştahını kabartmaya devam ediyor. Avrupa’lı turistler çok ucuz fiyatlara Türkiye’de tatil yapmak için adeta akın akın geliyor. Hatta öyle ki Almanya’da bir ucuzluk markette Türkiye tatili satışı başladı. Hem de şok fiyata…

Bizim BİM, A101, ŞOK marketler gibi Almanya’nın ucuzluk marketlerinden olan LİDL market, gidiş dönüş uçak bileti, açık büfe her şey dahil, 5 yıldızlı otelde 22 günlük lüks tatili sadece 599 Euro’ya satıyor.

Günlüğü 27 Euro’ya geliyor

Bu hesaplamada, Almanlar için Türkiye’de her şey dahil bir otelde tatil yapmanın fiyatı sadece günlük 27 Euro oluyor. Hem de uçak bileti içinde. TL’ye çevirdiğimizde de aslında 460 TL yapıyor. Ancak Türk müşteriler için oteller ne yazık ki böyle cazip fırsatlar sunmuyor. Türkiye’den aynı otele rezervasyon yapmaya kalktığımızda karşımıza fahiş rakamlar çıkıyor.

Nereye kadar böyle sürecek?

TL’nin değer kaybı maalesef her geçen gün artarak devam ediyor. Son olarak Merkez Bankası faiz indirimi kararı piyasaları allak bullak etmişti. Ekonomistler ise hükümetin bir an önce bu ekonomi politikasını değiştirmesi gerektiğini söylüyor. Zaten böyle devam ederse, yakında Türkiye tüm dünya için ucuz bir Pazar haline gelecek.

Başa dön tuşu