GENEL

TOKİ iş yeri başvuru ücreti ne kadar? TOKİ iş yeri başvuru şartları neler? TOKİ iş yeri başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili tüm detayları bugün canlı yayında açıkladı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği sosyal konut projesi ile ilgili tüm detaylar belli oldu. TOKİ sosyal konut projesi konut, arsa ve iş yeri ile ilgili tüm detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tek ek duyurdu. TOKİ iş yeri başvurusu ile ilgili merak edilen detaylar araştırılmaya devam ediliyor. TOKİ iş yeri başvurusunda bulunmak isteyenler başvuruları nereye ve nasıl yapacağını ve başvuru için ödenecek ücreti araştırıyor.

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında konut, arsa ve iş yeri imkanı sunuyor. Dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren söz konusu projeyle ilgili tüm detaylar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında açıklandı. Peki, TOKİ iş yeri başvurusu nasıl yapılır? TOKİ iş yeri başvuruları başladı mı? TOKİ iş yeri başvuru ücreti ne kadar? TOKİ iş yeri başvuru şartları neler? TOKİ iş yeri başvurusunu kimler yapabilir? TOKİ İlk İşyerim başvuru detayları…

İŞ YERİ BAŞVURU ÜCRETİ 2 BİN TL

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında İl İşyerim projesi ile ilgili detaylar da belli oldu. TOKİ’nin yürüteceği bu önemli proje kapsamında küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri için başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ İlk İşyerim projesi kapsamında başvuru yapacaklarda aranan şartlar şöyle;

– Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırında faaliyette bulunmak.

-18 yaşını doldurmuş olmak.

-ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belge.

-Sanayi sitesindeki iş yerleri için başvuruda bulunacak kişilerin kendisi, eşi ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması.

TOKİ İLK İŞYERİM BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında İlk Evim-İlk İşyerim başvuru tarihleri de açıklandı. TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve Ekim ayının sonuna kadar devam edecek.

TOKİ İLK İŞYERİM BAŞVURU EKRANI E-DEVLET

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında İlk İşyerim başvurusu yapmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. ‘e-Devlet TOKİ sosyal konut başvuru ekranı’ 14 Eylül 2022 Çarşamba gününden itibaren erişime açılacak ve başvurular alınmaya başlanacak. e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik numarası, gelir belgesi, ikametgah evrakı gibi detaylar da başvuru ekranına eklenecek. Başvuru ekranı içerisinde istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulacak.

 

 

Başa dön tuşu