GENEL

TOKİ sosyal konut projesinde temel atma tarihi belli oldu

Geçtiğimiz haftalarda müjdesi verilen ve başvuru süreci devam eden Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediliyor. Sosyal konut projesi için başvuru yapanlar heyecanlı. Projenin temelinin ne zaman atılacağı merak edilirken 5 bin konutun temelinin 25 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılacağı açıklandı.

17 ilde 25 Ekim tarihinde 5 bin konutun temeli atılacak. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreni gerçekleştirilecek olan 17 ilin ismini de tek tek açıkladı. İşte detaylar…

MİLYONLARCA VATANDAŞ BAŞVURU YAPTI

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşıldı ve başvurular başladı. Açıklanan sosyal konut projesine başvurular 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. 81 ili kapsayan sosyal konut projesine ilgi bir hayli yoğun oldu. Başvurular açılır açılmaz milyonlarca kişi projeye başvuru yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada projeye 5 milyon vatandaşın başvuruda bulunduğu bilgisi verildi.

İLK TEMELİN ATILACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Sosyal konut projesi başvuruları 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Bakan Murat Kurum, sosyal konut projesi kapsamında 25 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 5 bin konutun temelinin atılacağını duyurdu.

17 İL AÇIKLANDI

Sosyal konut projesi kapsamında temel atma töreni gerçekleştirilecek 17 ilin ismi de açıklandı. Temel atma töreni gerçekleştirilecek 17 ilin ismi şöyle;

– Ankara

– Afyonkarahisar

– Amasya

– Aydın

– Bolu

– Diyarbakır

– Elazığ

– Erzurum

– Kahramanmaraş

– Kırşehir

– Konya

– Manisa

– Muğla

– Tunceli

– Uşak

– Yozgat

– Zonguldak

 

 

Başa dön tuşu