GENEL

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçisi oldu

Türkiye Barolar Birliği’nin eski başkanı Metin Feyzioğlu’nun yeni görevi belli oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atandı. Feyzioğlu, 2013-2021 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Bu kapsamda 4 yıl aradan sonra İsrail’e büyükelçi atayan Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı olan ve 8 yıl bu görevi üstlenen Metin Feyzioğlu ise KKTC’nin Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı.

METİN FEYZİOĞLU’NA YENİ GÖREV

Diplomatik kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, bazı büyükelçilerin yeni görev yerleri belli oldu. Bu kapsamda Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ne Şakir Özkan Torunlar atandı. Eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise KKTC’nin Lefkoşa Büyükelçisi oldu. 2012 yılının Temmuz ayında Bilim Yçnetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclis üyesi olan Feyzioğlu, 2013 yılının Mayıs ayında Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı seçilmiş ve parti meclis üyeliğinden istifa etmişti.

METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?

7 Temmuz 1969 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Metin Feyzioğlu, 1986 yılında TED Ankara Koleji’ni bitirdi. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ve 1991 yılında Ankara Barosu’na kaydını yaptıran Feyzioğlu, 1992 yılında Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı, 1995 yılında ise doktor unvanı aldı. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında yardımcı doçent olarak atandı. Columbia Üniversitesi’nde Hukuk İngilizcesi sertifikasını aldı. 2022 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör olan Metin Feyzioğlu, 2007 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oldu ve 1 yıl bu görevde kaldı. 1991 yılında kaydını yaptırdığı Ankara Barosu’nun 2013 yılının Mayıs ayındaki Olağan Genel Kurulu’nda aldığı 209 oy ile Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı seçildi ve 2021 yılına kadar bu görevi üstlendi. Evli ve 2 kız babası olan Metin Feyzioğlu, 6 Ekim 2022 tarihinde KKTC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atandı.

Başa dön tuşu