GENEL

Türkiye Avrupa’nın BİM’i Oldu! Bulgaristan’dan Edirne’ye Kırtasiye Alışverişine Geldiler!

Bulgaristan vatandaşları okul alışverişi için Edirne'ye geldi tüm kırtasiyeleri boşalttı!

Bulgaristan vatandaşlarına pasaportsuz geçiş hakkı ile Edirne’ye günübirlik olarak gelip çocuklarının okul alışverişlerini yaptı.

Türkiye’nin para biriminin tarihinin en kötü erimesine şahit olduğumuz şu yıllarda Türkiye Avrupa’nın adeta Bim’i oldu yorumları yapıldı.

Bulgar vatandaşlar okulların açılmasıyla günübirlik olarak Edirne’ye geldi ve çocuklarının okul alış verişlerini yaptı. Bulgar turistler kırtasiyeleri adeta boşalttı.

Çocuklarına defter, boyama kalemleri, sözlük, çanta, kalem gibi alan Bulgarlar TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte adeta tüm kırtasiyeleri boşalttı. Döviz kuru nedeniyle Türkiye’ye gelen turistlere Bulgar vatandaşları da eklendi.

ESNAF DURUMDAN MEMNUN!

Sıklıkla Taksim’de gördüğümüz arap turistlerin dükkan boşaltmasına Edirne’de de Bulgarlar eklendi. Sosyal medyada bu durum “Türkiye Avrupa’nın Bim’i oldu. Kendi halkı iğne alamazken yabancılar dükkanları boşaltıyor.. Çok yazık” yorumları ile paylaşıldı. Ancak esnaf ise bu durumdan oldukça memnun. Türkiye’de bazı esnafların Türklere satış yapmak istemediği, hatta bazı kafelerin kendi Türk müşterilerini rezervasyonlu diyerek içeriye almadığı ve masayı özellikle araplara ayırmak istediği öğrenildi.

28 Temmuz’dan itibaren Türkiye’ye pasaportsuz girebilen Bulgar vatandaşlar bu tarihten beri Edirne’ye günübirlik alışveriş için gelmeye başladı. Bulgar turistler, Edirne’ye gelerek alışveriş merkezlerine, pazarlarına uğrayarak tüm alışveriş ihtiyaçlarını baştan aşağıya Türkiye’den çok ucuza karşılamaya başladı.

Edirne’de kırtasiyeciler ürün fiyatlarının Bulgaristan’dan gelenlere döviz kuru nedeniyle cazip geldiğini söyleyerek “Son dönemde bu gelişler arttı. Alışverişlerini yapıp gidiyorlar. Biz de onlara yardımcı oluyoruz. Esnafa bu zaman da iyi yansıyor. Yerli müşterilerimiz de var tabi, onlar da geliyor” dedi.

Başa dön tuşu