GENEL

Türkiye’ye geliyorlar! Rusya’nın seferberlik ilanı sonrasında Moskova-İstanbul bilet satışı patladı

Aylardır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında bugün yeni bir gelişme yaşandı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede kısmi askeri seferberlik ilan etti. Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından Türkiye başta olmak üzere tek yönlü yurt dışı uçak biletlerinin satışında patlama yaşandı. Seferberlik kararının ardından uçak biletlerinin kısa bir sürede tükendiği bilgisi paylaşıldı.

Rusya’daki kısmi seferberlik kararı Rus halkının yurt dışı biletlere hücum etmesine neden oldu. Başta Moskova-İstanbul olmak üzere tek yönlü yurt dışı bilet satışlarının kısa süre içerisinde tükendiği öğrenildi. Uçaklarda yer kalmadığına dair iddialar gündeme gelirken bilet satış sitesine girerek yapılan bilet araştırmalarının da bir hayli yoğun olduğu belirtildi. Ruslar, vizesiz giriş yapabildiği Türkiye ve Ermenistan’a uçuş için araştırmalarına devam ediyor.

KISMİ SEFERBERLİK KARARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile devam eden savaş kapsamında kısmi seferberlik ilan etti. Donbas’taki harekatta yalnızca sözleşmeli profesyonel askerlerin hizmet verdiğini aktaran Putin, ‘Ülkemizi, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak, vatandaşlarımızı ve özgürleştirilmiş bölgelerdeki insanları korumak için Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik tekliflerini desteklemek gerektiğini düşünüyorum. İlgili kararnameyi imzaladım.’ dedi.

UÇAK BİLETLERİ TÜKENDİ

Putin’in seferberlik ilan etmesi ve 300 bin yedek askerin göreve çağırılması ile birlikte uçak biletleri hızla tükendi. Google Trend’lere yansıyan kayıtlarda Rusya’nın en popüler web sitesi olan Aviaseles ve uçak bileti ile ilgili aramaların arttığı görüldü. Rus vatandaşlar özellikle Türkiye ve Ermenistan’a ilgi gösteriyor. Moskova-İstanbul ve Moskova-Erivan uçuşları yoğun şekilde araştırılırken biletlerin çok kısa sürede tükendiği ve ek seferlerin açıldığı bilgisine ulaşıldı. Rusya’nın uçuş trafiğinde yaşanan yoğunluk da gündem oldu.

BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ

Rus vatandaşların yurt dışı uçuşlara gösterdiği yoğun ilgi sebebiyle bilet satışları patlarken Kırgızistan üzerinden İstanbul’a sefer fiyatlarının 15-30 bin TL arasında değiştiği görüldü. Yaşanan yoğunlukla birlikte bazı bilet fiyatlarında ciddi artışlar olduğu, Dubai’ye uçuşlarda en ucuz biletin 300 bin rubleyi geçtiği öğrenildi.

 

Başa dön tuşu