SPOR

UEFA ülke puanı sıralaması Türkiye yükselişe geçti

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden takımlarımız bu hafta aldıkları başarılı sonuçlarla yüzümüzü güldürdü. Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor’un ülkemizi temsil ettiği maçlarda gurur veren sonuçlar geldi. Son olarak Fenerbahçe’nin Rennes ile oynadığı maçta 2-2 berabere kalmasının ardından UEFA ülke puanı merak edilmeye başlandı. Futbolseverler ülkemizin güncel sıralamasını araştırmaya başladı.

Temsilcilerimiz Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde rakiplerine göz açtırmıyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden takımlarımızın rakiplerine karşı mücadelesi takdir topladı. Bu hafta Fenerbahçe’nin deplasmanda mücadele ettiği rakibi Rennes ile 2-2 berabere kalmasının ardından gözler UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye’nin puanına çevrildi.

TEMSİLCİLERİMİZ RAKİPLERİNE GÖZ AÇTIRMADI

Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Trabzonspor, Kızılyıldız’ı 2-1 mağlup ederek ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Hemen ardından yine Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe ise deplasmanda rakibi Rennes ile 2-2 berabere kaldı. Öte yandan Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimizden Sivasspor ise deplasmanda rakibi Cluj’u tek golle geçerek yüzleri güldürdü. Bir diğer temsilcimiz Başakşehir ise Fiorentina’yı 3-0 yenerek ülkemize bir mutluluk daha yaşattı.

UEFA ÜLKE SIRALAMASINDA TÜRKİYE 19. SIRAYA YÜKSELDİ

Temsilcilerimizin aldığı başarılı sonuçların ardından gözler UEFA ülke sıralamasına çevrildi. UEFA ülke sıralamasında Türkiye’nin güncel sıralamasını merak eden futbolseverler araştırmalara başladı. Türkiye, temsilcilerimizin aldığı başarılı sonuçlarla ülke sıralamasında 19. sıraya yükseldi.

BAŞAKŞEHİR ŞOV YAPTI

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Başakşehir, kendi sahasında adeta şov yaptı. Rakibi Fiorentina’yı 3-0 mağlup eden Başakşehir, aldığı bu galibiyetle grubunda 2’de 2 yaptı ve 6 puanla grubun lideri oldu.

Başa dön tuşu