ÜNİVERSİTE

Uganda Makerere Üniversitesi Rektörü Çukurova Üniversitesindeydi

2017 yılında Uganda Makerere ve Mbarara üniversiteleriyle imzalanan ikili işbirliği anlaşması kapsamında Ugandalı bilim heyeti Çukurova Üniversitesindeydi.

 

Adli Tıp Bilimleri ve Ziraat alanında Çukurova Üniversitesi Ugandalı iki Üniversiteye öncülük yaparak bilimsel bilgi aktarımında bulunurken Makerere üniversitesi Rektörü Prof. Dr. William Bazeyo’nun talebiyle kendi üniversitelerinde tıp fakültelerinin, diş hekimliği, kimya ve diğer fakültelerinin de Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yapmalarını teklif etti. Bu kapsamda Makerere Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bazeyo ve beraberindeki heyet Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamda ziyaret etti.

 

Birçok Alanda Çukurova Üniversitesiyle İkili İşbirliği Anlaşmaları Yapılacak

Makerere Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. William Bazeyo Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan, kurulacak ve kurulmakta olan fakülteleri ile ilgili destek isteyerek Çukurova Üniversitesinin bilgi ve birikiminden yararlanmak istediklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Bilimsel Bilgi ve Deneyimlerimizi Dünya İle Paylaşıyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Kibar ise Çukurova Üniversitesinin hem araştırma üniversitesi hem de uluslararasılaşma projesi kapsamında işbirliğine hazır olduğunu belirterek 46 yılı aşkın bilgi, tecrübesi ve bilimsel birikimini paylaşabileceklerini söyledi. Çukurova Üniversitesinin Makerere Üniversitesi ile 2017 Aralık ayında başlayan ilişkilerinin bugüne kadar artarak devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Kibar, 1 Aralık 2017’de Uganda’da hem Makerere hem de Mbarara Üniversiteleriyle karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını ve bu kapsamda ilk talepleri olan adli tıp ve adli bilimler konusunda destek verdiklerini söyledi. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinin de sulama ile ilgili projelerine destek vererek bu projeyi tempolu bir şekilde sürdürdüklerini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, adli tıp ve adli bilimlerde yapılanma aşamasına geldiklerini ve 2020 den itibaren Makerere Üniversiteyle yeni bir yapılanma ve enstitü kurulumunun olacağını söyledi.

 

Uganda Heyeti Çukurova Üniversitesinin Birçok Bölümünü Gezerek Bilgi Alışverişinde Bulundu

Uganda Heyeti daha sonra Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen öncülüğünde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas’ı makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ile de görüşmeler yapan heyet Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Merkezi Araştırama Laboratuvarlarını ziyaret etti. Ayrıca Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesini de gezen Uganda Heyeti cerrahi açıdan ameliyathaneleri, yoğun bakım ünitelerini, dahiliye, onkoloji ve diğer birimleri inceleyerek ilgililerden ayrıntılı bilgiler aldı.

Başhekim Prof. Dr. Tamer İnal’la görüşen Ugandalılar fikir alış verişinde bulunarak kendi hastaneleri ile işbirliği yapılmasını istedi.

Sağlık Bilimleri ve Eczacılık Fakültesini de ziyaret eden heyet hemşirelik ve eczacılık alanında da nasıl işbirliği olabileceği konusunda ayrıntılı bilgi aldı. Uganda heyetinin gezisi Adana, Tarsus, Antakya turunun ardından son buldu.

Başa dön tuşu